Biće dovoljno ŠEĆERA, za nestašicu okrivljen veletrgovac iz Kolubarskog okruga

Lokalne vesti - Petak 27.05.2022 - 11:30

Narednih dana će se situacija sa šećerom stabilizovati, jer je sa oba proizvođača dogovoreno da isporučuju 400 tona dnevno, najavio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić.

FOTO: Stock Photo FOTO: Stock Photo
Polako se situacija normalizuje i stabilizuje i narednih dana će šećera biti dovoljno, poručio je Kandić u gostovanju na Radio-televiziji Srbije.
 
On je, na pitanje ko je firma iz Kolubarskog okruga koja je glavni krivac za nestašice, rekao da se radi o veletrgovcu, a da su inspekcije i nadležne službe utvrdile da u skladištima ima čak 2.000 tona šećera u kilogramskom pakovanju, dok je kod proizvođača imao 30.000 tona, što je desetina proizvodnje u Srbiji.
 
U prethodnom periodu na tržište je izbacio samo 25 tona u pakovanju od kilogram, a 10 puta više „u rinfuzu“, koji je skuplji, rekao je Kandić.
 
On je dodao da inspekcijski organi i danas rade u toj veletrgovačkoj firmi, čije ime nije naveo.
 
Kandić je ukazao i da ne postoji nijedan zakon koji će sprečiti nekog da bude špekulant, ukoliko on to želi.
OK Radio, FoNet

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: