Bivši radnici URUŠAVAJU Simpo

Lokalne vesti - Utorak 08.09.2015 - 11:01

„Simpo“ iz Vranja u novom je problemu - oko trećine od 1.500 radnika koji su napustilli firmu preko socijalnog programa sada tuži komapniju, i samo po tom osnovu „Simpo“ je u ovoj godini isplatio preko 230 miliona dinara.

Hoće li slavna elipsa ipak otići u istoriju? Hoće li slavna elipsa ipak otići u istoriju?

Kako javlja RTS, Slađan Disić, generalni direktor "Simpa" kaže da to predstavlja vrlo ozbiljan problem i da je poremetilo likvidnost u poslovanju.

- To je jedini razlog zašto u ovom trenutku ne možemo da u potpunosti koristimo kapacitete i što ne možemo u potpunosti da prihvatimo sve narudžbe koje imamo od kupaca i u zemlji i u inostranstvu -  kaže Disić.

I radnicima koji su ostali "Simpo" duguje više plata, a neki od njih za to krive bivše kolege, prenosi RTS.

- Mislim da to nije fer. Pristižu tužbe od naših bivših kolega koje su do juče radili ovde, uzeli po pet-šest hiljada evra od socijalnog i novac koji nam je neophodan za repromaterijal, isplata ličnih dohodaka radnika koji rade ovde odlazi na te tužbe - kaže radnica Gordana Stamenković.

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar Ministarstva privrede kaže da se država maksimalno trudi da „Simpo“ stavi na noge.

- Neko ko više nema veze sa tom firmom dovodi to u pitanje. Zato sporazumi imaju smisao da se zaštiti i imovina i oni koji ostaju u tim preduzećima -  kaže Stevanović.

Problem likvidnosti moraće da se reši dogovorom direktora i radnika, a sigurno je samo to da su u pravu i bivši radnici, koji sudski naplaćuju dugove, i sadašnji, koji rizikuju neisplaćene zarade verujući rukovodstvu i u oporavak firme, zaključuje RTS.
 

RTS, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: