Blokada autoputa i narednih dana

Lokalne vesti - Četvrtak 15.05.2014 - 14:06

Radnici „Jumka“ iz Vranja prekinuli su oko 13 sati blokadu autoputa Niš-Skoplje.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Prema rečima organizatora štrajka, od četvrtka pa do daljeg radnici će blokirati svakodnevno stari i autoput kod sela Suvi Dol.

Predsednica ASNS u „Jumku“ Snežana Veličković odlučna je da odustajanja nema, sve do dolaska premijera Aleksandra Vučića.

– Zbog lošeg zdravstvenog stanja radnika i vanredne situacije u celoj Srbiji, doneli smo odluku sa Samostalnim sindikatom da oko 13 časova odblokiramo autoput.

Međutim, to ne znači da odustajemo od svog zahteva, naprotiv, svakodnevno ćemo na po tri sata zaustavljati saobraćaj na međunarodnom putu Niš-Skoplje, jer već mesecima tražimo da nas neko iz Vlade sasluša i da nam se pomogne.

S obzirom da nas niko ne konstatuje, svoja prava tražićemo na ovako radikalan način – kaže Veličkovićeva.

Inače, policija je sve vreme obezbeđivala neprijavljeni skup na autoputu, a prethodno su štrajkači probili tri kordona policije, kako bi stigli do mesta gde se spajaju stari i novi put za Niš.

Saobraćaj  je u četvrtak bio u prekidu tri sata, a kolone šlepera i autobusa bile su kilometarske sa obe strane.

Saobraćajna policija je automobile preusmeravala na alternativni pravac Vranje - Vranjska Banja preko Toplca.

Podsetimo i da policija nije upotrebljavala silu prilikom sprečavanja radnika da blokiraju puteve, jer kako su rekli, nisu oni ti koji treba da rešavaju socijalne probleme građana.

Za nasilno sprečavanje okupljanja potrebno je specijalno ovlašćenje iz vrha MUP-a.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: