Bogati dele upaljače, siromašni šibice

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.02.2014 - 12:15

Vranje - Dugogodišnja je praksa da političke stranke u predizbornoj kampanji potencijalnim glasačima poklanjaju hemijske olovke, blokove za pisanje i propagandni materijal u vidu letaka.

Subotom u centru grada Subotom u centru grada

Međutim, za predstojeće parlamentarne izbore ove godine pojedine političke opcije bile su darežljivije, pa su simbolično ili ne, građanima poklanjale upaljače i šibice.

Oni koji su više novca izdvojili za predizbornu kampanju, kao recimo URS, prolaznicima na šetalištu u centru grada poklanjali su paketiće u kojima je bilo upaljača, hemijskih olovki, blokova, geografskih karti sa podeljenim regionima u kojima su Dinkićevi ljudi „nešto“ uradili.

Takođe, umesto jeftinih letaka, URS-ovci su pripremili časopis u kome su pobrojani svi „najveći uspesi“ te stranke do sada. Čak su i kese bile odštampane.

– Pored upaljača, olovki, blokova i časopisa dajemo interesantne karte „Uspešni regioni“ što je veoma lepa stvar i po tome se razlikujemo od ostalih stranaka.

Na karti je predstavljena mapa Srbije, a na mapi fabrike koje su otvorene sredstvima i subvencijama Ministarstva ekonomije.

Želim da podsetim da mi plakate po gradu nećemo lepiti, a sve ovo što sada poklanjamo dobili smo iz centrale stranke u Beogradu – kaže predsednik GrO URS Uroš Trajković.

Za razliku od Dinkićevaca, Đilasove demokrate vode, kako tvrde, mnogo skromniju predizbornu kampanju.

Da je to istina potvrđuje i činjenica da nisu imali čak ni za štampanje upaljača, već su potencijalnim glasačima prošle nedelje poklanjane šibice na ulazu u OKCE, prilikom održavanja konvencije te stranke u Vranju.

– Ovoga puta vodimo jednu zaista skromnu kampanju, jer za razbacivanje nemamo dovoljno sredstava.

Račun nam je u blokadi, tako da smo u petak kada je Vranje posetio predsednik stranke Dragan Đilas na ulazu u salu OKCE gostima poklanjali hemijske olovke i šibice.

Dakle, to je bilo simbolično, a na dalje ćemo poklanjati samo propagandni materijal u vidu letaka – kaže predsednik Okružnog odbora DS-a Goran Stefanović.

Naprednjaci, DSS-ovci i članovi Jedinstvene Srbije su u subotu u centru Vranja prolaznicima davali samo letke, dok na konvenciji socijalista nije bilo propagandnog materijala.

Aleksandar Aca Stojković 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: