Bora dobija i svoj BULEVAR

Lokalne vesti - Petak 11.12.2015 - 11:43

Pored biblioteke, pozorišta, škola, Gimnazije i sličnih institucija koje su imenovane po njemu, Vranje bi uskoro moglo da dobije i bulevar koji će nositi ime Bore Stankovića.

Borina ulica danas, pre bulevara Foto D. Ristić Borina ulica danas, pre bulevara Foto D. Ristić

Najveći vranjski pisac insistirao je, za života, da se zove Borisav, ali i ovako intimno Bora može da prođe, naročito u imenima gotovo svih važnijih institucija u gradu.

Doduše, grad odavno ima ulicu sa imenom proslavljenog pisca, ali je gradonačelnik Zoran Antić najavio da će ovaj ulaz u grad biti potpuno rekonstruisan u 2016. godini, te tako postati bulevar.

Ova akcija predviđena je i komunalnim programom i novim gradskim budžetom, koji je ukupno za sređivanje grada predvideo oko 330 miliona dinara.

Mnogo ili malo?

- Uređenje i rekonstrukcija ulice Bore Stankovića biće najvećim delom  finansirana iz programa nemačke KFW banke, pre svega podzemni radovi na uređenju kanalazije, vodovodnei elektro mreže.

Iza toga sledi uređenje kolovoza i trotoara, sve do jednog budućeg velelepnog bulevara Bore Stankovića, sa kružnim tokom kod stare kasarne
  -  najavljuje Antić.   

Ulica Bore Stankovića jedna je od najfrekventnijih u Vranju, i predstavlja svojevrsni ulaz  u gradsko jezgro.

S. Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: