Borini pozorišni dani: POVRATAK KUĆI

Lokalne vesti - Petak 18.10.2019 - 14:50

Ovogodišnji, 39. Borini pozorišni dani, nakon sedam godina, ponovo će biti organizovani u matičnoj zgradi i nose simbolična naziv "Povratak kući".

Na programu neke od najboljih predstava protekle sezone FOTO: G. Mitić/OK Radio Na programu neke od najboljih predstava protekle sezone FOTO: G. Mitić/OK Radio
Rekonstruisana zgrada, stradala u podmetnutom požaru 2012. godine, potpuno je obnovljena i, zahvaljujući savremenoj opremi, pruža mogućnost za izvođenje najzahtevnijih predstava.
 
Zahvaljujući tome, festival je koncipiran da vranjskoj publici prikaže neke od najboljih teatarskih ostvarenja u protekloj pozorišnoj sezoni.
 
Na 39. Borinim pozorišnim danima glavnim programom obuhvaćeno je šest predstava, a u sklopu pratećeg programa biće izvedene tri predstave i održaće se promocija knjige Ksenije Radulović, diplomiranog dramaturga i magistra teatrologije. 
 
Na festivalu će najbolju predstavu birati publika, a od sledeće godine uvodi se i žiri, što znači da se festival vraća na velika vrata u pozorišni život Srbije.
 
Festival će u sredu, 23. oktobra otvoriti Narodno pozorište iz Beograda predstavom “Rodoljupci”, rađenoj po istoimenoj komediji Jovana Sterije Popovića. 
 
Drugog dana festivala predstaviće se Bitef teatar sa predstavom “M. I. R. A” koja je posvećena životu i radu osnivača ovog pozorišta, Miri Trailović.
 
Ljubitelji pozorišta će u petak, 25. oktobra, imati priliku da uživaju u savremenijoj verziji Molijerovog komada “Tartif”, rađen u koprodukciji novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Sombora.
 
U subotu, 26. oktobra, Vranjanci će moći da odgledaju predstavu “Na Drini ćuprija”. Izvešće je glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. 
 
Narednog dana je na repertoaru priča o čoveku u kandžama kapitalizma – “Zašto je poludeo gospodin R.” Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 
 
“Nečista krv” vranjskog Pozorišta “Bora Stanković” je na programu poslednjeg dana festivala.
 
U pratećem programu biće izvedene predstave “Žurku kod plavog zeca” vranjskog pozorišta, monodrama Zorana Karajića “Bog te mazo” u režiji Tome Kuruzovića i stand-up komedija “Najgori do sada” Marka Nikolića.
 
Pojedinačne karte prodavaće se po ceni od 600 dinara, a komplet ulaznica za ceo festival je 3.000 dinara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Milorad
19.10.2019. , 11:02
Gde se mogu kupiti karte za predstave?