BOSILEGRAD: Ni policija ne pomaže!

Lokalne vesti - Četvrtak 04.02.2016 - 09:26

Vranje - Prema izveštajima agencija, čak oko 1.000 građana Bosilegrada, u sukobima koji traju u tom gradu, u sredu je blokiralo benzinsku pumpu i put koji vodi iz grada pošto su sudski izvršitelji pokušali da tu pumpu predaju privatnom licu koje je po odluci suda sada vlasnik

Protest SNS-a zaustavilla žandarmerija FOTO B92, screenshoot Protest SNS-a zaustavilla žandarmerija FOTO B92, screenshoot

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev rekao je da je benzinska pumpa "NIS petrol" 95 odsto u opštinskom vlasništvu, a da je privatno lice kupilo objekat od 32 kvadrata, ali ne i celu benzinsku pumpu.

- Skupština opštine je zasedala u sredu i donela je zaključke koje smo predali sudu, ali sudski izvršitelji se na to nisu obazirali.

Napisali su kazne kao da smo mi krivi, a pošto nisu mogli da isključe benzinsku pumpu, isključili su struju, pa niko u gradu nije mogao da natoči benzin
- rekao je Zaharijev.

On je dodao i da će građani ostati kod benzinske pumpe i da će se blokada jedinog puta prema Bosilegradu nastaviti dok im se povodom ovog problema ne obrati premijer Srbije Aleksandar Vučić ili neko od nadležnih ministara.

Sa druge strane, privatni preduzetnik Stefan Kostov, tvrdi da je na licitaciji 15. septembra 2014. godine kupio benzinsku pumpu u Bosilegradu, koja je do tada bila vlasništvo preduzeća "Autotransport" iz Bosilegrada.

On traži da se i u Bosilegradu sprovode zakoni kao širom Srbije i da mu se preda njegovo vlasništvo.

- Opština nikada nije bila vlasnik te pumpe, sud je na licitaciji prodao pumpu, a ja sam je kupio. Kada je predsednik opštine Vladimir Zaharijev čuo da je pumpa prodata, u opštini je sredio neke papire koji nisu overeni u sudu.

Od tada me sprečava da preuzmem vlasništvo, a opština izdaje pumpu NIS-u
- rekao je Kostov.

On kaže da je predsednik opštine Bosilegrad 14 puta fizički sprečavao sudske izvršitelje da izvrše primopredaju tako što je "izvodio zaposlene u opštini i javnim preduzećima pred benzinsku pumpu".

Policija je snimala situaciju, a jake snage žandarmerije praktično su blokirale Bosilegrad, postavivši se ispred svih sukobljenih opcija.

Situaciju su pokušali da iskoriste i pristalice Srpske napredne stranke, koji su održali miting na kome je traženo da Zaharijev, posle 15 godina vlasti, podnese ostavku.

OK RADIO, Agencije

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: