BRITANSKI SOJ KORONE kod TREĆINE ZARAŽENIH u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 02.03.2021 - 14:54

Prema do sada dostupnim podacima, britanski soj korone čini oko 30 odsto novozaraženih na teritoriji grada Vranja.

Izjave za javnost nakon sastanka FOTO: S.Tasić/OK Radio Izjave za javnost nakon sastanka FOTO: S.Tasić/OK Radio
Ovo je saopštio epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović u izjavi za medija nakon sastanka predstavnika republičnog Kriznog štaba sa nadležnima na lokalu.
 
Prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja je istakao da je pojačanje mera nadzora poštovanja epidemioloških mera neophodno kako bi se stabilizovala situacija sa virusom korona u Vranju.
 
Nakon izveštaja koji su izložili nadležni sa teritorije grada Vranja, konstatovano je da je najverovatniji uzrok pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji Vranja cirkulacija ljudi u tržniim centrima, restoranima i kafićima.
 
Istaknuto je da se epidemiloške mere moraju strogo poštovati, naročito u ovim objektima. gde je povećana opasnost od širenja zaraze.
 
Takođe, mora se uspostaviti sistem rigorozne kontole poštovanja svih već donetih mera kako bi se epidemiloška situacija na lokalu stavila pod kontrolu.
 
Britanski soj razlikuje od "originalnog" koronavirusa, a najprimetnija razlika do sada je bila da je zarazniji.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: