BRNABIĆ: BAT važan za ekonomiju Srbije i Vranja

Lokalne vesti - Utorak 16.10.2018 - 15:12

British American Tobacco (BAT) proslavio je 15 godina uspešnog poslovanja od preuzimanja Duvanske industrije Vranje uz prisustvo predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić u obilasku fabrike FOTO: D. Ristić/OK Radio Premijerka Ana Brnabić u obilasku fabrike FOTO: D. Ristić/OK Radio
Svečanosti su prisustvovali Sotiris Kosturos, generalni direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru, Ričard Vredenberg, direktor vranjske fabrike, gradonačelnik Slobodan Milenković i drugi gradski zvaničnici.
 
Nakon obilaska pogona, premijerka Ana Brnabić je čestitala jubilej i zahvalila kompaniji BAT što je imala poverenje u Srbiju.
 
Ona je istakla podatak da duvanska industrija uplaćuje 11 odsto ukupnih poreskih prihoda u budžetski sistem zemlje što ukazuje na važnost ove industrijske grane za Srbiju.
 
- Poslednjih sedam godina je šest puta povećan izvoz duvanskih proizvoda iz Srbije, što je neobično važno za našu ekonomiju.
 
Posebno je bitno da su obe duvanske kompanije locirane na jugu Srbije, gde su i najpotrebnije – rekla je premijerka.
 
Brnabićeva se zahvalila kompaniji na 270 miliona evra investicija za 15 godina i dve milijarde dinara poreskih prihoda koji će biti iskorišćeni za izgradnju novih puteva, bolnica, kao i za unapređenje zdravstvenog sistema.
 
Posebno se zahvalila zaposlenima u BAT-u što su, radeći, učinili mnogo i za državu Srbiju i lokalnu samoupravu.
 
Sotiris Kosturos, generalni direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru je istakao da je kompanija tokom ovih 15 godina, direktno uložila više od 270 miliona evra, od čega je više od 120 miliona evra uloženo u kupovinu i modernizaciju fabrike u Vranju.
 
- Trenutno angažujemo oko 500 ljudi u Srbiji i ponosni smo što smo u poziciji  da dodatno povećamo broj zaposlenih.
 
Godišnjica je već obeležena ranije ove godine, predstavljanjem najnovijeg inovativnog proizvoda, uređaja za zagrevanje duvana Glo, što je još jedan pokazatelj našeg poverenja u srpsko tržište – rekao je on.
 
Ričard Vredenberg, direktor fabrike BAT Vranje je ukazao da je proizvodnja povećana četiri puta u poređenju sa početnim obimom, dok je proizvodnja orijentisana ka izvozu povećana od početnih tri odsto do skoro 30 odsto ukupne proizvodnje.
 
- Zahvaljujući stalnoj modernizaciji, naše postrojenje u Vranju je jedno od najboljih u BAT grupi.
 
Posebno smo ponosni što smo nedavno proslavili i pet godina bez incidenata ili povreda na radu, što pokazuje da su zaposleni jedan od prioriteta naše kompanije – naglasio je Vredenberg
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: