Brnabić: Bosilegrad zadao DOMAĆI ZADATAK mnogo većim lokalnim samoupravama

Lokalne vesti - Subota 24.07.2021 - 13:27

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas da je opština Bosilegrad, sa oko 60 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva protiv kovida-19, zadala domaći zadatak i mnogo bogatijim i većim lokalnim samoupravama.

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
Ona je, na početku svoje posete Pčinjskom okrugu, navela da je Bosilegrad u prvih deset lokalnih samouprava po ukupnom broju vakcinisanih, kao i da je „lider u vakcinaciji“ mladih od 18 do 30 godina.
 
- U Bosilegradu je preko 26 odsto mladih vakinisano, prosek u toj kategoriji u ostatku Srbije je i dalje, nažalost, 17 odsto
 
Što je veći procenat vakcinisanih, to su ljudi zaštićeniji, mesec dana u Bosilegradu nije bilo novozaraženih, što pokazuje kako vakcina štiti - istakla je premijerka.
 
Ona je dodala da u Pčinjskom okrugu samo Vranje imao oko 50 odsto vakcinisanih punoletnih, a da je ta stopa u Bujanovcu ispod 30 odsto.
 
Govoreći o razvojnim projektima u predstojećem periodu za jug Srbije, Brnabić je navela da je prioritet i dalje infrastruktura.
 
- Najveći projekat u Srbiji biće železnički deo Koridora 10, koji će biti i najveći infrastrukturni projekat EU u ovom delu Evrope. 
 
Samo za deonicu od Beograda do Niša ćemo dobiti 600 ili 700 miliona evra u bespovratnim sredstavima, a sada se vrši procena koliko će koštati deonica od Niša do Severne Makedonije - kazala je Brnabić.
 
Posetu Pčinjskom okrugu Ana Brnabić nastavlja u Surdulici i Vladičinom Hanu, a prema nezvaničim saznanjima, u nedelju će posetiti i Vranje.
OK Radio, Beta

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Emil bugarin
24.07.2021. , 14:05
Videla si opštinu duhova i dom angjele lopova i sramotu za eu crbija je prokleta anjele