Brnabić: Da se uozbiljimo, POZORIŠTE mora da se završi!

Lokalne vesti - Sreda 17.10.2018 - 07:50

Premijerka Ana Brnabić sastala se u utorak sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem i razgovarala o završetku radova na zgradi Pozorišta „Bora Stanković“.

Vlada će gledati da izdvoji novac u budžetu FOTO: D. Ristić/OK Radio Vlada će gledati da izdvoji novac u budžetu FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ana Brnabić je ovj susret najavila nakon posete kompaniji BAT u Vranju povodom proslave 15 godina od privatizacije Duvanske industrije Srbije.
 
Premijerka je ponovila da je za Vladu Srbije, nakon otvaranja Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, rekonstrukcija vranjskog pozorišta jedan od prioritetnih projekata u kulturi.
 
Brnabićeva je rekla da je sastanak inicirala kako bi saznala zašto rekonstrukcija pozorišne zgrade traje toliko dugo.
 
- Zamolila sam da na sastanku budu i izvođač radova i nadzorni organ.
 
Ne krivim nikog, ali vreme je da se svi zajedno uozbiljimo i krenemo da radimo na tome da se do septembra ili oktobra sledeće godine pozorište konačno završi – rekla je premijerka.
 
Ona je navela da, prema njenim informacijama, nedostaje još 100 miliona dinara i dodala da će Vlada gledati da sredstva izdvoji u budžetu Republike Srbije.
 
- To mora da se završi u 2019. godini kako bi oktobra naredne godine imali otvaranje „Borinih dana“ u kompletno renoviranom pozorištu.
 
Ali ne samo to, takođe imam informaciju i da još uvek ne rade ni Narodni muzej i Muzej-kuća Bore Stankovića i to su takođe još dve teme za stastanak – ukazala je Ana Brnabić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: