Brnabić: Vakcinisano više od 50 odsto punoletnih, imamo dovoljno vakcina, nećemo nabavljati nove

Nacionalne vesti - Četvrtak 05.08.2021 - 13:30

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je 50,1 odsto punoletnih građana Srbije vakcinisano protiv koronavirusa, odnosno nešto više od 2,7 miliona stanovnika.

"To je i dalje daleko od kolektivnog imuniteta i apelujem na sve koji nisu, da se vakcinišu, posebno mladi. Svaka vakcinisana osoba znači veću bezbednost za sve nas", kazala je Brnabić na konferenciji za novinare u Vazduhoplovnoj akademiji.
 
Brnabić je rekla da Srbija ima dovoljno vakcina i da ne planira nabavku novih za davanje treće, buster doze.
 
Dodala je da mnoge zemlje sada žele da doniraju vakcine jer ih imaju dovoljno i istakla da će Srbija vakcine donirati svojim tradicionalnim partnerima u Africi.
 
"Na tome radimo u ovom trenutku. Gledamo kako logistički da organizujemo, jer ako nismo svi na svetu bezbedni, niko nije", naglasila je ona.
 
Na pitanje o imunizaciji dece starije od 12 godina, Brnabić je kazala da vakcinacija nije obavezna i da država može samo da apeluje na roditelje i da se bori protiv lažnih vesti.
 
Ministar prosvete Branko Ružić naveo je da je Ministarstvo prosvete na preporuku Kriznog štaba uputilo upravama škola dopise da zaposleni u obrazovanju razgovaraju sa roditeljima da se deca vakcinišu.
 
"Važno je da svakodnevno apelujemo i na roditelje dece. Važno je da svi znaju da je vakcinacija civilizacijska tekovina i da je jedini način da se izborimo sa ovom pošašću i da od 1. septembra na tradicionalan način krenemo u škole", dodao je on.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: