Bronza za našeg Marjana

Lokalne vesti - Sreda 26.03.2014 - 13:00

Marjan Stamenković iz Vranja osvojio je treće mesto na državnom prvenstvu Specijalne olimpijade Srbije u plivanju, održanoj u Zrenjaninu.

Stamenković Stamenković

Marjan iza sebe već ima brojna priznanja u vidu pehara, diploma i medalja, a najdraža mu je upravo bronza za osvojeno treće mesto u disciplini prsno plivanje.

- Imam 32 nagrade kod kuće, takmičio sam se u raznim gradovima po Srbiji, a učestvovao sam i na Olimpijadi u Atini 2011. gde sam isto uzeo bronzu – kaže Stamenković za OK radio.

On ističe da je samouk  kada se radi o plivanju. Veliki problem mu je što Vranje nema zatvoreni bazen u kome bi mogao stalno da trenira ali već najvljuje i nove rezultate.

- Sam sam učio da plivam, stalno imam treninge trčanja, sklekova, trbušnjaka u Specijalnoj školi „Vule Antić“ gde treniram rad na spravama.

Plivanje vežbam u Leskovcu kada odem sa ocem , jer ovde nemam uslova ali ću vredno da treniram i da obaram rekorde – rekao je Stamenković.

Njegova najveća podrška za postignute rezultate su treneri lokalnog sportskog kluba „ Bubamara“ , Goran Jakočevski i Goran Cvetković.

Goran Jakočevski, jedan od trenera nagrađenog plivača kaže da je Stamenković u klubu od njegovog osnivanja i izrazio nadu da će Marjan  takmičiti i na Svetskoj Specijalnoj Olimpijadi naredne godine u Los Anđelesu, u Americi.

- On je u klubu već nekih šest, sedam godina i takmiči se u plivanju, u disciplini prsno i kraul.

Na nedavnom  prvenstvu u Zrenjaninu osvojio je treće mesto u disciplini prsno, a 2011. na Svetskoj Specijalnoj Olimpijadi u Atini bio je četvrti, takođe u ovoj disciplini -  izjavio je Jakočevski.

Snežana Tasić, rukovodilac stručnog tima u Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite pojašnjava da se kroz aktivnosti učešća na ovakvim događajima doprinosi prihvatanju osoba sa mentalnim poteškoćama i da je to jedinstvena prilika gde oni mogu da pokažu svoje potencijale.

- Ta deca su toliko puna sebe i žele da učestvuju negde, da se prepoznaju.

U tom pravcu njima to mnogo znači. Oni vole da učestvuju, vole gužvu, publiku, aplaudiranje.

Recimo kod Marjana, sa ovim priznanjem on vidi da može još više i trudi se da pronađe sebe u nekom drugom delu i da pokaže koliko zapravo može – kažeTasić u razgovoru za OK radio.

Milan Zdravković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: