Budući UČITELJI dobili indekse (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.10.2017 - 13:04

Brucošima Pedagoškog fakulteta u Vranju u ponedeljak su svečano uručeni indeksi ove visokoškolske ustanove.

Uručenje indeksa najboljima na prijemnom ispitu FOTO: D. Ristić/OK Radio Uručenje indeksa najboljima na prijemnom ispitu FOTO: D. Ristić/OK Radio

Obraćajući se studentima, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da su studenti najvredniji resurs zemlje, našeg grada i celog društva.

- Drago mi je što ste prepoznali moć znanja i vrednost obrazovanja.

Ne zaboravite da na svom usavršavanju morate da radite kontinuirano, da dajete sve od sebe, da budete odgovorni, aktivni u nastavi i da nikada ne odustanete
– poručio je gradonačelnik Milenković.

Dekanica Pedagoškog fakulteta u Vranju Sunčica Denić je istakla da je u poslednje vreme bilo primera nepopularisanja i negiranja učiteljskog poziva i to sa najodgovornijeg mesta.

- Samim tim što ste ovde, znači da ste pobedili, a i mi sa vama.

Odupiranje metežu, poštovani brucoši, bio bi vaš prvi uspeh na ovom fakultetu, ta pobuna protiv nametnute loše volje i nemogućnosti da verujemo i da se radujemo saznavajući.

Hvala vam, ne samo što ste vratili poverenje u profesiju za koju ste se opredelili, već i za sve što čini kvalitet ove institucije
– rekla je Sunčica Denić.

Lidija Petrović je u ime „Societe General“ banke nagradila dvoje studenata koji su sa najvećim prosekom završili prvu godinu.

Nagrade su dobili Anđela Protić sa prosečnom ocenom 10,0 i Nemanja Životić sa prosekom 9,91.

Prodekanica za nastavu, prof. dr Blagica Zlatković je potom, simbolično podelila indekse brucošima sa najvećim brojem bodova na prijemnom ispitu.

Na svečanosti je nastupio Mešoviti hor Pedagoškog fakulteta u Vranju „Daskal“ i student Nikola Stanković sa scenskim igrokazom po motivima „Gospođe ministarke“ Branislava Nušića.
 

    

    

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: