Bujanovac: albansko-srpska koalicija nikada jača

Lokalne vesti - Subota 22.09.2012 - 21:40

Svi najviši predstavnici političkih partija koje čine lokalnu vlast u Bujanovcu saopštili su u subotu da je lokalna vlast u toj opštini čvrsta, stabilna i jedinstvena po svim pitanjima od interesa za gradjane.

Bujanovac Bujanovac

„Koalicioni partneri koji čine lokalnu vlast u Bujanovcu danas su još jednom potvrdili da se koalicioni sporazum poštuje u potpunosti, tako da je koalicija stabilna, izuzetno jaka i da nema ni jedan razlog da tako ne bude i u buduće“, rekao je predsednik opštine Nagip Arifi, lider Demokratske partije (DP) koja je sa 12 od ukupno 22 odbornika, stub sadašnje koalicije.


On je takođe rekao da koalicioni partneri nemaju ništa protiv da se lokalna vlast u Bujanovcu pojača onima koji bi hteli da sa njima rade u interesu ove multietničke sredine.
„Mi smo danas potvrdili da su naša vrata otvorena za Srpsku naprednu stranku (SNS) i sve one političke grupacije, koje su spremne da rade u interesu gradjana Bujanovca“, precizirao je Arifi.


Stojanča Arsić, šef istoimene grupe građana, druge po snazi političke grupacije u koaliciji apsolutno se saglasio sa stavovima predsednika opštine i lidera DP.
„Nema ni jedan valjani razlog da ova koalicija i dalje ne funkcioniše tako čvrsto stabilno kao do sada. To je ujedno naš odgovor i čaršiji i nekim političkim subjektima koji se slade našim navodnim raspadom“, saopštava dr Stojanča Arsić.
On je rekao da nema ništa protiv da se sadašnja koalicija pojača i albanskim odbornicima, pod uslovom da broj albanskih predstavnika u lokalnom parlamentu ne predje 21, jer bi posle toga Srbi u vlasti bili samo dekor.


I predstavnici srpske Koalicije „Za bolji Bujanovac“ saopštili su da sadašnja vlast funkcioniše besprekorno i da su Srbi apsolutno zadovoljni stepenom participacije u strukturama lokalne vlasti.
Na vlasti u Bujanovcu je koalicija od 22 od ukupno 41 odbornika u kojoj su DP Nagipa Arifija sa 12, Grupa gradjana „Stojanča Arsić“ sa pet, srpska „Kolalicija za bolji Bujanovac“ sa četiri i jedan odbornik tek formirane Demokratske partije Albanaca (DPA).
U opoziciji su Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija sa osam, Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Musliua sa šest, Demokratska unija Albanaca (DUA) sa tri odbornika i Srpska napredna stranka (SNS) sa dva odbornika.

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: