Bunaru spas za siguran glas!

Lokalne vesti - Sreda 05.03.2014 - 10:42

Svako ko ima bunar, a dugo ga nije čistio, može da pozove aktiviste SNS iz Vranja da mu oni završe posao, a za uzvrat vlasnik mora da glasa za tu stranku na predstojećim izborima.

Oprema za čišćenje bunara Oprema za čišćenje bunara

Članovi političkih stranaka služe se svim mogućim sredstvima kako bi pridobili buduće glasače da glasaju za njihove liste na parlamentarnim izborima.

Tako u Trgovištu, primera radi, socijalno ugroženim porodicama naprednjaci doniraju brašno i ulje, a za uzvrat traže potpis članova porodice da će glasati za Aleksandra Vučića.

U Vranju izgleda ta vrsta ucene više ne prolazi, pa su stranački aktivisti počeli sa drugom taktikom, tako posebno vranjskom - čišćenje bunara u zamenu za glas.

– Bili su neki momci i rekli mi da rade anketu vezanu za izbore koji će biti održani za desetak dana.

Na pitanje za koga ću da glasam, odgovorio sam da se nisam odlučio i verovatno im je to bilo zeleno svetlo da krenu sa ubeđivanjem da zaokružim broj 1.

Obzirom da imam bunar u dvorištu, pitali su me koliko dugo nije čišćen i ponudili mi da oni završe taj posao, ali da za uzvrat potpišem da ću glasati za SNS.

Odbio sam uslugu, jer ne dozvoljavam da me iko ucenjuje.

Štaviše, to je kod mene bilo kontraproduktivno, pa sam sada naprednjake izbacio iz moguće opcije za glasanje – kaže meštanin donjeg dela grada Goran Trajković.

On dodaje da se seća vremena kada su stranke pred izbore išle od vrata do vrata i delile brašno, šećer i ulje, ali da ga do sada niko od političara nije uslovio konkretnom vrstom nematerijalne pomoći.

– Ništa me ne bi iznenadilo da mi ponude pranje zavesa, tepiha, krečenje hodnika i sobe. E za takvu ponudu bih razmislio – kroz osmeh priča Goran.

Raniji potpredsednik GrO SNS u Vranju Srđan Milošević kaže da o „čišćenju bunara“ nije obavešten.

– Zaista nisam čuo da je neko od naših nekome nudio da mu očisti bunar.

Ono što znam, a to je da kampanju radimo organizovanjem tribina u mesnim zajednicama i odborima.

U svakom slučaju, stvar je potpuno legitimna i sve je moguće u predizbornoj kampanji.

Naravno, sve što je u granicama dozvoljenog je i jedino prihvatljivo. Mi u svakom slučaju računamo na sigurne birače kojih nije malo – kaže na kraju Milošević.

Kako OK Radio saznaje, sličnih ponuda kao što je čišćenje bunara i dvorišta od strane naprednjaka bilo je i u Trgovištu i Vladičinom Hanu, a neki su pomoć prihvatili.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: