Burna sednica Skupštine

Lokalne vesti - Utorak 15.04.2014 - 21:02

U toku je dugo najavljivana, „vrela“ 23. sednica Skupštine grada Vranja.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Iako su predstavnici opozicije najavljivali opstrukciju i neodržavanje ove sednice, ona je ipak otvorena sa 34 odbornika većine oko SPS-a.

I ovoga puta zasedanje je počelo poprilično burno, jer je novopečeni naprednjak, a bivši demokrata Miroslav Nešić reklamirao poslovnik i prigovarao posle svake tačke dnevnog reda.

Na 23. sednici utvrđen je prestanak mandata odbornika Perice Jankovića jer je on sada član Gradskog veća, zatim Slavici Sotirović s obzirom da je imenovana za predsednicu gradske opštine Vranjska Banja i Dragoljubu Stevanoviću, sadašnjem zameniku gradonačelnika.

Umesto njih, odborničke mandate dobili su Bojana Veličkov, bivša zamenica gradonačelnika, transfuziolog Dušan Jovanović i zamenik direktora Direkcije za izgradnju Aleksandar Trajković.

Šef odborničke grupe SNS Momir Stoiljković rekao je da je ovakva skupštinska većina neodrživa i da narod želi promene.

Kako je kazao, „vreme je da vladajuća koalicija ode u opoziciju i pusti nove ljude da preuzmu rukovođenje gradom“.

Inače, sednici prisustvuju odbornici koalicije oko SPS-a, deo SNS-a i DS-a.

Dve demokrate nisu na sednici, jer kako tvrdi predsednik Okružnog odbora te stranke Goran Stefanović, prethodnih dana imali su brojne pritiske i pretnje da ne prisustvuju sednici Skupštine.

Na ovom zasedanju odbornici će razmatrati ukupno 70 tačaka dnevnog reda.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: