Čestitka ministra odbrane povodom Dana 4. brigade

Lokalne vesti - Utorak 30.01.2018 - 12:32

Vranje - Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, čestitao je svim pripadnicima 4. brigade Kopnene vojske 31. januar , Dan jedinice i jubilej, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ministar Aleksandar Vulin. Foto: S.Tasić/OK Radio Ministar Aleksandar Vulin. Foto: S.Tasić/OK Radio

Minisatar  Vulin  podseća da je tog dana 1878. godine oslobođeno je Vranje od Turaka.


To je bio i Dan Prvog pešadijskog puka „Knjaz Miloš Veliki“, koji je bio smešten u kasarni Vranje, koja i danas nosi njegov naziv.

Ovaj puk je postojao više od pet decenija i učestvovao u pet ratova.

Sveti Atanasije Veliki, 31. januar, bio je i gradska slava Vranja.
 
Ove praznike proslavljali su i pripadnici Prvog pešadijskog puka „Knjaz Miloš Veliki“, jer je 31. januar bio pukovska slava.


Pripadnici bivše 78. motorizovane brigade, koja je ušla u sastav 4. brigade Kopnene vojske, ovaj dan su obeležavali kao Dan jedinice.

- Nastavljajući tradiciju dugu stotinu četrdeset godina, u godini jubileja ostvarili ste zapažene rezultate u obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, kontroli Kopnene zone bezbednosti, stručnospecijalističkoj obuci vojnika i osposobljavanju i usavršavanju profesionalnih sastava za izvršenje namenskih zadataka.

Uz želju da i u narednom periodu profesionalno realizujete postavljene zadatke dajući pun doprinos razvoju operativne sposobnosti kako Kopnene vojske, tako i Vojske Srbije u celini, čestitam vam jubilarnu godišnjicu postojanja i rada vaše jedini
ce - navodi ministar Vulin.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: