Čistka kadrova SPS-a u vranjskom zdravstvu

Lokalne vesti - Sreda 28.05.2014 - 12:33

Direktor Zdravstvenog centra Vranje Vladimir Stamenković dao je nalog pravnoj službi da se otkucaju razrešenja dužnosti upravnika Bolnice i Doma zdravlja Zvonka Đorđevića i Nenada Mladenovića, ali i svih načelnika odeljenja koji su na funkcijama kao kadrovi SPS-a, saznaje OK radio.

Ko čeka u redu vranjskog zdravstva? Ko čeka u redu vranjskog zdravstva?

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, nalog je Stamenković prosledio u sredu, a Ministarstvo zdravlja o tome nije obavešteno.

U pokušaju da se dobije izjava od direktora Stamenkovića, on je u svom već poznatom maniru zalupio telefonsku slušalicu, tako jasno pokazujući da postoji velika napetost i nervoza zbog dešavanja u ovdašnjem zdravstvu.

Takođe, nezvanično saznajemo i da je Stamenković imao sastanak sa rukovodstvom grada na kome je „iskreno priznao“ da trpi veliki pritisak naprednjaka da što pre razreši dužnosti upravnike Bolnice i Doma zdravlja Đorđevića i Mladenovića, jer su članovi SPS-a.

Vrlo moguće je, kaže naš izvor, da će i sam Stamenković podneti u skorije vreme ostavku na mesto direktora Zdravstvenog centra.

Pravnik Zdravstvenog centra Nebojša Ljubić je na pitanje novinara OK Radija da li je i kada dobio nalog da otkuca rešenje za razrešenje dužnosti dvojice upravnika odgovorio da nije ovlašćen da daje bilo kakve informacije novinarima.

OK Radio saznaje da su poverenici SNS u Vranju Stamenkoviću dali rok do srede u 13 sati da potpiše razrešenja i smene svih načelnika odeljenja iz redova SPS-a.

Sekretar Izvršnog odbora GrO SPS Branimir Stojančić kaže da SPS to neće dozvoliti i da je Ministarstvo zdravlja već alarmirano.

– Mi skrštenih ruku nećemo sedeti. Dakle, deo smo vlasti i niko ne može da menja naše ljude.

Štaviše, reč je o stručnjacima koji nemaju mrlje u karijeri, pa prema tome nema ni razloga za smene.

Obavestili smo Ministarstvo zdravlja i sve to ćemo stopirati. Štaviše, ljudi su bili zgranuti, jer nisu obavešteni o dešavanjima u vranjskom Zdravstvenom centru – kaže Stojančić.

Za sada se spekuliše da bi novi upravnik Bolnice trebalo da bude ginekolog Dragan Veličković, a novi upravnik Doma zdravlja stomatolog Dragan Đošić.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: