ĆOŠKA, mrtva i pusta

Lokalne vesti - Petak 22.04.2016 - 17:08

Najstarije lokalno izletište, čuvena “Ćoška” iznad Vranja, prepušteno je propadanju i zaboravu, iako su u ovaj prostor uložena znatna sredstva, prilikom sređivnja 2013. godina, sredstvima Apatinske pivare i Grada.

Ćoška, danas FOTO OK Radio Ćoška, danas FOTO OK Radio

Umesto izletnika sada tu pasu krave, drvene klupe za odmor su  polomljene i oštećene, a kafana,  sa čijom se izgradnjom stalo ko zna kad, puna je đubreta.  

Meštani naselja “Ćoška” sa kojima smo razgovarali kažu da retko ko dolazi na ovo izletište kao nekada kada je sve vrvelo od ljudi.
 
Neki od njih su aktivni članovi Facebook grupa “Vratimo stari sjaj izletištu Ćoška”, “Ćoška Vranje” i “Staro Vranje” na čijim stranicama postavljaju fotografije nastale kada je ovo izletište bilo najpopularnije.

Na taj način žele da se “Ćoška” ne zaboravi, ali i uredi.

- O tradicionalnom prvomajskom uranku se ne razmišlja, niti se planiraju bilo kakve aktivnosti jer grad nema nikakve nadležnosti nad ovim izletištem - kaže Tomislav Stojanović, direktor Turističke organizacije Vranja.  

Izletište “Ćoška” deli sudbinu svih objekata Ugostiteljskog preduzeća “Vranje”.  


Sve što je ova firma imala u Vranju i Banji, a reč je o hiljada kvadrata poslovnog prostora, sada je u vlasništvu države.

Od novembra 2014. godine država je formirala novo preduzeće,  Privredno društvo “Ugostiteljstvo, turizam i usluge” d.o.o Vranje i preuzela gazdovanje nad desetak objekata ove firme.

- Sve je i dalje u rukama Ministarstva privrede. Prodajom dela imovine UP “Vranje”, koja je ogromna, svi problemi mogu da se reše.

Sramota je što ovi objekti i dalje ne rade, posebno što nisu opterećeni kreditima i hipotekama. Radnici su na plaćenom odsustvu, ali ne primaju plate.

Očekujem da država reaguje nakon izbora i konačno razreši ovu situaciju
- kaže Dragan Popović, direktor novog Privrednog društva.

Sudbina izletišta “Ćoška” koga je 1928. godine građanima Vranja poklonio poznati vranjski trgovac Rista Stajić, kao i ostalih objekata nekadašnjeg UP “Vranje” je i dalje neizvesna. Do daljeg.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: