Dačić i štrajkači postigli kompromis

Lokalne vesti - Četvrtak 13.02.2014 - 16:31

Vranje - Tročasovni sastanak štrajkačkog odbora „Jumka“ iz Vranja sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem završen je oko 16 časova, a sindikalisti se u Vranje vraćaju delimično zadovoljni.

sa sastanka u Vladi Srbije sa sastanka u Vladi Srbije

Prema rečima predsednice ASNS u „Jumku“ Snežane Veličković, do utorka će svim radnicima biti isplaćene minimalne zarade, dok će drugi minimalac primiti u martu. Od zdrvatsvenog osiguranja za sada nema ništa, kaže Veličkovićeva.

– Nismo baš sto posto zadovoljni ishodom sastanka, ali kakvo je stanje u firmi i u državi, dobro je i ovo što smo dobili. Dobićemo dve minimalne zarade i predsednik Vlade Ivica Dačić naložio je promenu Nadzornog odbora u „Jumku“ koji će smeniti i aktuelno rukovodstvo kompanije.

Dačiću sam predočila sve naše probleme i imao je razumevanje za radnike.

Što se tiče zdravstvenog osiguranja i neoverenih knjižica, predsednik Vlade nam je rekao da on svakodnevno ima sastanke sa sindikatima u mnogim preduzećima koja imaju isti problem.

Kako nam je obećao, to pitanje biće postavljeno na sednici Vlade Srbije – kaže Veličkovićeva.

Ona je istakla da će se narednih dana sastati sindikati „Jumka“ sa radnicima, kojima će biti preneta rešenja i stavovi Beograda.

Veličkovićeva je dodala i da je premijer Dačić govorio o saradnji „Jumka“ sa policijom, rekavši da će poslovna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: