Dačić: Radnici moraju da rade!

Lokalne vesti - Četvrtak 06.03.2014 - 09:57

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i gradonačelnik Vranja Zoran Antić razgovarali su u sredu sa predstavnicma sindikata „Jumka“, „Simpa“ i „Zavarivača“ o trenutnim problemima nekadašnjih vranjskih privrednih giganata.

sastanak sa sindikalistima sastanak sa sindikalistima

Sastanak je održan u maloj sali Skupštine grada nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju italijanske fabrike obuće “Geox” u Bunuševcu.

Sindikalisti su i ovoga puta pored neisplaćenih zarada, kao jedan od gorućih problema naveli zastoj oko overe zdravstvenih knjižica. Premijer Dačić podržao je zahteve sindikata dodajući da će ovaj problem vrlo brzo biti rešen.

– Da bi se sačuvao jug Srbije, ne mislim samo u ekonomskom smislu, već i u strateškom, ovo područje mora da se razvije. Da bi se razvilo, ne može da ide linijom stalnih zatvaranja velikih firmi i kolektiva.

Razgovarao sam sa predstavnicima sindikata u fabrikama koje ukupno imaju više od 6 000 radnika i to je ogroman broj ljudi.
Zato mora da se potrudimo ne samo da otvaramo nova radna mesta, već da sačuvamo i postojeća – rekao je Dačić nakon sastanka sa sindikalistima.

On je obećao da će Vlada Srbije u narednom periodu učiniti sve kako bi pomogla radnicima “Simpa”, “Jumka” i “Zavarivača”. Kako je kazao, najvažnije u ovom trenutku je da svi oni rade i primaju plate.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: