Dan državnosti: Da čuvamo OTADŽBINU i uzdamo se jedni u druge (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 15.02.2019 - 13:26

Povodom obeležavanja 15. februara, Dana državnosti Republike Srbije, u spomen na dan kada je pre 215 godina podignut Prvi srpski ustanak, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima položio je venac na bareljef Voždu Karađorđu.

"Ostajemo posvećeni održanju moderne države" FOTO: G. Mitić/OK Radio
Na isti dan 1835. godine donet je i prvi srpski Ustav, koji je označio početak savremene državnosti
 
Skupu se obratio predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, koji je rekao da su dva značajna događaja oblikovala jedno doba, a da o silini njihovog odjeka svedoče generacije za nama, kao i da to zaveštanje prenosimo dalje. 
 
- Naš identitet i tradicija oblikovane su rodoljubljem. Istorijska samosvest na kojima je ponikla srpska državnost pratilo je opredeljenje da se živi u slobodi
 
Imamo prava da se ponosimo precima ali i obavezu prema potomcima - rekao je Tričković. 
 
On je istakao da nas istorija uči da, bez obzira na položene žrtve, nijedna sloboda, niti jedan mir nisu za večnost izboreni. 
 
- Moramo ostati dosledni zavetu da otadžbinu čuvamo, da se uzdamo jedni u druge i da zajedno našu zemlju činimo boljom u svakom pogledu.
 
Ostajemo posvećeni održanju moderne države, ostajemo dosledni zajedničkim idealima za koje su životi položeni, ostajemo večno zahvalni za slobodu naše domovine - kazao je predsednik gradskog parlamenta. 
 
Program obeležavanja državnog praznika otvoren je himnom “Bože pravde”, u izvođenju hora Muzičke škole „Stevan Mokranjac”, dok je recital poznatih dela izgovarao glumac Marko Petričević
 
Vence i cveće položili su i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, predstavnici gradske opštine Vranjska Banja, Vojske Srbije, Policijske uprave, BIA-e, političkih stranaka i udruženja.
 

Foto Galerija

Dan državnosti 2019.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: