Dan grada može da počne

Lokalne vesti - Petak 24.01.2014 - 12:13

Obeležavanje Dana grada i 136 godina od oslobođenja Vranja od Turaka počinje u subotu na Besnoj kobili.

sa proslogodisnjeg obelezavanja Dana grada sa proslogodisnjeg obelezavanja Dana grada

Prvog dana planinarsko društvo "Železničar" organizovaće brojne aktivnosti, a u isto vreme u Galeriji Narodnog univerziteta počinje humanitarno prodajna izložba „Vranje u očima umetnika".

Poznati vranjski slikari poklonili su 21 sliku, a sav prihod namenjen je za lečenje dece obolele od retkih bolesti. U nedelju će biti organizovan tradicionalni marš “Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878.godine", u 12 sati je kup grada u streljaštvu, a od 16 časova u Sportskoj hali počinje humanitarni turnir u malom fudbalu.

Učestvuju ekipe Grada Vranja, Policijske uprave, Vojske Srbije. lokalnih medija, BAT-a, Zdravstvenog centra i Elektrodistribucije.

Svečana sednica Skupštine grada zakazana je za 28. januar u 12 sati, a istog dana biće organizovan turnir u šahu, zatim promocija knjige “Nad knjigama i rukopisima iz zavičaja" u Galeriji Narodnog univerziteta, a u 20 sati proglašeni najbolji literarni radovi na temu “Vranje kroz vremeplov slavne istorije".

Naredni dan, sreda 29.januar, biće u znaku sportskih dešavanja, pa će tako biti organizovan  izbor najboljih u vranjskom sportu u 2013. godini u 20 sati i 30 minuta u kristalnoj dvorani Hotela Vranje.

U četvrtak u 10 sati u velikoj sali Skupštine grada biće organizovana dodela nagrada najboljim radnicima u javnom sektoru, u 12 sati je manifestacija pod nazivom “Grad otvorenog srca" kada će Gradsku upravu posetiti deca predškolske ustanove i učenici.

Prvi put biće priređen prijem za sve dosadašnje funkcionere lokalne samouprave i to u 14 sati u velikoj sali Skupštine grada.

“Društvena istorija Vranja u 19. i 20.veku" je knjiga koja će biti promovisana u 18 sati u velikoj sali Skupštine grada. Reč je o rukopisu Riste Simonovića i kapitalnom delu za Vranje. Od 21 sat u Sportskoj hali nastupiće Aco Pejović.

Na Dan oslobođenja Vranja od Turaka 31.januara u svim osnovnim i srednjim školama prvi čas biče posvećen ovom značajnom datumu.

U 10 i 30 ispred spomenika Čika Miti biće odata pošta oslobodiocima Vranja , a u 19 sati u Domu vojske održana svečana akademija i dodela najviših gradskih priznanja.

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: