Dan grada uz dr Karajlića: Sjajna žurka uz Osiromašeni uranijum FOTO

Lokalne vesti - Subota 01.02.2020 - 01:41

Finalni koncert povodom proslave 31. januara, Dana grada Vranje, u Sportskoj hali održao je Nele Karajlić sa bendom Osiromašeni uranijum.

Dr Nele Karajlić: I dalje majstor na bini FOTO: G. Mitić/OK Radio Dr Nele Karajlić: I dalje majstor na bini FOTO: G. Mitić/OK Radio
Pred oko 1.000 posetilaca, Nele Karajlić podsetio je na slavne dane i nezaboravne hitove legendarnog Zabranjenog pušenja.
 
Odavno poznat kao energičan i neposredan frontmen, Nele nije razočarao vranjsku publiku, željnu „malih priča o velikim ljubavima“, kako glasi naziv poslednjeg albuma originalne postave Zabranjenog pušenja.
 
Od početnih taktova pesme „Javi mi“, kreće zabava i atmofera dobre žurke.
 
Slede "Šeki is on the Road Again", „Hadžija ili bos“, "Stanje šoka“, „Ibro dirka“, „Djevojčice kojima miriše koža“, „Dan Republike“, uz poneku pesmu iz vremena „beogradskog“ Zabranjenog pušenja.
 
Iako samoironično tvrdi da „ovo nije moj posao, ja sam pisac“, Nele i dalje neprikosnoveno vlada binom, bez problema ostvarujući kontakt sa publikom.
 
Uz duhovite najave pesama, pevač je ćaskao sa pojedincima u publici, polivao vodom sebe, ljude ispred bine i fotoreportere, peo se uz binsku konstrukciju i, uopšte, pravio šou kao u najslavnijim danima Zabranjenog pušenja.
 
Nekoliko mladih Vranjanki i Vranjanaca imalo je priliku i da se popne na binu i zajedno sa grupom otpeva svoje omiljene pesme.
 
Iako su u publici preovladavali nekadašnji tinejdžeri, fanovi „originalnog“ Pušenja, podosta mladih je, zajedno sa Neletom i odličnim Osiromašenim uranijumom, horski otpevalo najveći deo repertoara.
 
Tako je, na zahtev publike, bend odsvirao i „Kanjon Drine“ koji nije bio na set listi, sa stihovima na koje je Karajlić, kako je sam rekao, najviše ponosan: „Kanjon Drine je iza nas, ispred nas je ravna Romanija, snijeg se topi ništa neće zaustaviti dolazak novog proljeća“.
 
U drugom delu koncerta bend izvodi najjače koncertne adute: „Nedelja kad je otišo Hase“, „Fikreta“, "Pišonja i Žuga“, „Guzonjin sin“, „Ženi nam se Vukota“ i „Zenica blues“.
 
Na zahtev publike, bend se još jednom vraća na binu da bi po drugi put odsvirao „Hadžija ili bos“ i, nakon sat i po vremena, koncert je završen.
 
Na pitanje zašto je svoj prateći sastav nazvao Osiromašeni uranijum, Nele nakon koncerta za OK Radio šeretski odgovara „Da se malo podsetite“.
 
- Bolje da ga se sećate po ovoj svirci, nego kada odete na rentgen.
 
Zapravo je to zanimljivo ime za rok grupu, kaže on.
 
- Osiromašeni uranijum je zato što mi zračimo, ali ne negativno, već pozitivno.
 
Sa koncerta u Vranju, kaže, nosi odlične utiske, jer voli južnjački temperament.
 
Drago mu je što ima mladu publiku, a na pitanje šta misli da najmlađim ljubiteljima Zabranjenog pušenja znače pesme poput „Dana Republike“ ili „Nedelje kad je otišo Hase“, oodgovara:
 
- Nemam ja puno šta da razmišljam; ako im se sviđa – sviđa, ako im se ne sviđa, neka slušaju nešto drugo – kaže Nele.
 
Bend je do sada uradio dva snimka: „Nedelja kad je otišo Hase 2“ i „Ti to ne razumeš“, ali tu se neće stati.
 
- Biće novi album, naravno – reče Nele Karajlić, ne želeći da otkriva nikakve dodatne detalje.

Foto Galerija

Koncert: Dr Nele Karajlić i "Osiromašeni uranijum"

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: