Dan Pedagoškog fakulteta: DELA bolje govore od REČI (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 04.04.2019 - 14:14

U Vranju je u četvrtak, 4. aprila, svečano obeležen Dan Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Ponos cele lokalne zajednice FOTO: D. Ristić/OK Radio Ponos cele lokalne zajednice FOTO: D. Ristić/OK Radio
Bolje od reči o tome šta je urađeno u poslednjih godinu dana, govore dela studenata, profesora i saradnika, rekao je dekan Pedagoškog fakulteta, prof. dr Zoran Momčilović.
 
- Imam potrebu da istaknem da ova škola ulazi u kulturnu baštinu Srbije, postaje deo tradicije i vrlo važan segment u srpskom obrazovanju i vaspitanju visokoškolskih kadrova – rekao je dekan i podsetio da su školom prodefilovali najznačajniji naučnici, umetnici i javni radnici Srbije i eks-Jugoslavije.
 
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je naglasio da više od četvrt veka postojanja nije samo ponos ove ustanove, već i cele lokalne zajednice.
 
- Obrazovanje nam nije dato, nego nam je darovano i zato treba da ga negujemo i usavršavamo, da na njega gledamo kao potrebu pre nego kao obavezu.
 
Pitanje obrazovanje je jedno od strateških pitanja u savremenom društvu i zato je partnerstvo ove obrazovne institucije sa lokalnom samoupravom od vitalnog značaja za naš kraj i državu – rekao je gradonačelnik i izrazio rešenost da se ta saradnja unapredi.
 
Prorektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Vlastimir Nikolić, ukazao je da ova ustanova ima u svojim nastavnim aktivnostima svakog dana ima svečanost obrazovanja budućih prenosilaca znanja.
 
- Najviše što obrazovanje može pružiti mladom čoveku je da mu pomogne da usmeri svoje interesovanje prema oblasti u kojoj je najnadareniji i nastaviti da se neprestano usavršava, jer njegovo obrazovanje je osnova na kojoj izgrađuje sebe ali i generacije mladih kojima prenosi ljubav prema učenju i sticanju znanja kao nečemu najvrednijem što čovek može da ima.
 
Episkop vranjski Pahomije je istakao da je Pedagoški fakultet jedan od retkih koji proslavlja Blagovesti i ocenio da je od velikog značaja to što je na fakultetu veronauka izborni predmet.
 
U umetničkom programu, zvanicama su se predstavio Mešoviti hor Pedagoškog fakulteta „Daskal“ pod rukovodstvom profesorke Ivane Mirović, u saradnji sa članovima Mešovitog hora fakulteta umetnosti u Nišu.
 
Nastupili su i solisti iz Vranja i Niša, Sara Ristić, Marko Milisavljević, Ivana Babović, Anđela Stanković i Marko Kondić.
 
Monolog iz „Koštane“ Borisava Stankovića je, uz vokalnu pratnju Ivane Tasić, izveo glumac Dragan Stanković.
 
Svečanosti su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, komandant 4. brigade brigadni general Slobodan Stopa, predstavnici visokoškolskih ustanova iz Zagreba i sa Pala, profesori i studenti Pedagoškog fakulteta i drugi gosti.
 
Povodom Dana Pedagoškog fakulteta, u holu je priređena i izložba likovnih radova studenata.

Foto Galerija

Dan Pedagoškog fakulteta Vranje 2019.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Sava
04.04.2019. , 14:54
Dr.Zoran Momcilovic najveci plagijator Pedagoske akademije...