Dan starih u Poljanici (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 02.10.2013 - 14:35

Vranje - Međunarodni dan starih. 1. oktobar, obeležen je u Poljanici, u Zdravstvenoj stanici Vlase, gde je besplatno pregledano 44 pacijenta, starijeg doba.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Izvršeni su pregledi krvnog pritiska, merenja šećera, holesterola i triglecerida u krvi od strane ekipa Centra za prevenciju Crvenog Krsta iz Vranja i Zdravstvene stanice Vlase.

- Akcija je uspela, na naše zadovoljstvo odziv je bio velik, imali smo puno posla, a poslednji pacijent je pregledan u 14 časova.  

 Većina njih, imala je više od jedne masovne hronične nezarazne bolesti: dijabetes udružen sa kardiovaskularnim bolestima.

U toku akcije, ekipe Crvenog krsta su podelile najsiromašnijima pomoć u odeći i obući, što je za svaku pohvalu.

Akcija je u Poljanici, ali i celoj Srbiji imala za cilj da skrene pažnju na probleme straih ljudi  kojih u našoj zemlji, prema stručnim procenama, ima 1,7 miliona   – izjavio je za OK Radio načelnik Centra za prevenciju u Vranju dr Dragan Pešić.

U akciji su učestvovali Centar za Prevenciju i Polivalentna patronaža Doma zdravlja Vranje, načelnik dr Dragan Pešić, dr Ivana Nikolić, Blagica Ranković, glavna medicinska sestra Patronažne službe Vranje, Mirjana Stanišić, medicinska sestra, dr  Marija Nakić, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Vranje, ispred Medicinske škole Vranje profesor Zdravstvene nege, Nikola Stojanović, volonter Crvenog Krsta Vranje i Nebojša Stanković, vozač Crvenog krsta.

Osoblje Zdravstvene stanice Vlase, na čelu sa laborantom Novicom Cvetkovićem, dr Dušanom Novkovićem i medicinskim osobljem pružilo je nesebičnu pomoć i podršku.

D.Đorđević

 

        

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: