Danas je SVETSKI DAN RADIJA

Lokalne vesti - Sreda 13.02.2019 - 09:36

Vranje – Danas se obeležava Svetski dan radija.

Radio je još uvek najdinamičniji, najbrži i najinteraktivniji medij Radio je još uvek najdinamičniji, najbrži i najinteraktivniji medij
Svetski dan radija obelezava se danas u znak sećanja na 1946. godinu kada je osnovan Radio Ujedinjenih nacija
 
UNESKO je 2011. godine proglasio 13. februar za Svetski dan radija, a 2013. godine je i Generalna skupština UN to formalno usvojila.
 
Ovaj praznik radija proglasio je UNESKO u cilju promovisanja ovog medija koji dopire do najširih slojeva stanovnišva.
 
Radio je posebno prilagođen da dopre do najudaljenijih zajednica i do ranjivih grupa: nepismenih, hendikepiranih, žena, mladih i siromašnih i ima moćnu i specifičnu ulogu u hitnim slučajevima i pomoći u katastrofama.
 
Radio je medij koji može, osim što dopire do najširih slojeva stanovništva, učiniti mnogo za obrazovanje, kulturni i politički dijalog i pomoći ljudima u najrazličitijim životnim situacijama
 
Radio je još uvek najdinamičniji, najbrži i najinteraktivniji medij koji postoji, koji se adaptira promenama u XXI veku i nudi nove načine interakcije i uključivanja.
 
Jedan od pronalazača radija je i naš Nikola Tesla. On je prvi predstavio principe radija i prenos signala na velike daljine.
 
Udruženje radio stanica RAB Srbija je povodom obeležavanja 13. februara - Svetskog dana radija, za sve svoje članica pripremila džingl koji će danas biti puštan na talasima radio-stanica, clanica RAB-a.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: