DANCI dolaze: Posao za 300 radnika

Lokalne vesti - Ponedeljak 05.11.2018 - 14:58

U skladu sa pripremama za otpočinjanje proizvodnje danske kompanije „Kentaur AS” u Vranju, gradonačelnik Slobodan Milenković, sa saradnicima, sastao se sa izvršnim direktorima ove kompanije Mette Gordon Vallentin i Allan Voldby Høgfeldt, kao i njihovim saradnicima koji rade na projektu.

Sa sastanka FOTO:vranje.org.rs Sa sastanka FOTO:vranje.org.rs
Tom prilikom, predstavnici „Kentaur AS” obavestili su gradonačelnika o kupovini imovine “TD Ljubisavljević” iz stečaja, u ulici Bunuševačka b.b. gde nameravaju, da nakon privođenja nameni ovog prostora, realizuju proizvodnju i zaposle najmanje 300 radnika.
 
Prema rečima investitora, „Kentaur AS“ je dobio i podršku Vlade Srbije kroz program podrške novim investicijama.
 
Na sastanku je bilo reči i o usaglašavanju daljih koraka sa čelnicima Vranja, a u cilju sto efikasnije realizacije proizvodnje kao što su potencijalna kupovina dodatnog zemljišta, administrativne procedure za privođenje nameni kupljenog objekta, podrške za trening program zapošljavanja novih radnika i proširenju rada režima Slobodne zone.
 
Sastanak je završen dogovorom za dalju i intezivnu saradnju, u obostranom interesu. 
 
Danska kompanija bavi se izradom radnih uniforma za  ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju i to od tekstila vrhunskog kvaliteta, prema nacrtu japanskih dizajnera.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Voja
05.11.2018. , 15:29
Jumko gi sije danci po kvalitet, nego dobro je da imaju zdravu konkurenciju, s obzirom da jumko ne mož da postigne s proizvodnju da da posao malo i drugima.

05.11.2018. , 22:55
Dakle, uništićete i Yumco?
Aleksa
05.11.2018. , 22:57
Dakle, uništićete i Yumco?