Danonoćno zaprašivanje: Prvo KRPELJI, neka se pripreme KOMARCI

Lokalne vesti - Utorak 12.06.2018 - 11:56

Službenici Zavoda „Visan“ su u utorak tokom čitavog dana angažovani na teritoriji grada Vranja na zaprašivanju javnih površina protiv komaraca i krpelja.

Krenula ofanziva na krpelje i komarce FOTO: OK Radio Krenula ofanziva na krpelje i komarce FOTO: OK Radio
Prema planu zaprašivanja koji je objavljen na zvaničnom gradskom sajtu, akcija suzbijanja komaraca u Vranjskoj Banji  je sprovedena u ponedeljak, dok će akcija protiv komaraca u Vranju biti izvedena u utorak, u terminu od 18 do 22 sata.
 
Kako se akcija izvodi jakim hemijskim sredstvima, gradske vlasti su građane zamolile za razumevanje i pozvale ih da se toku trajanja akcije trenutno sklone iz zone gde se vrši zaprašivanje.
 
Čitaoci OK Portala, međutim, našoj redakciji javljaju da su specijalizovana vozila „Visana“ zaprašivanje počeli već u prepodnevnim satima.
 
- Vozilo je izvršilo zaprašivanje u ulici Matije Gupca i nastavilo ulicom 27. marta, što je nelogično i totalno van najavljenog plana.
 
To se radi u sred bela dana, mnogo je ljudi i dece na ulicama, a mi nismo pripremljeni da se čuvamo tih opasnih hemikalija – kaže zabrinuti čitalac OK Portala.
 
On dodaje i da očigledno nije bilo koordinacije prilikom izrade plana zaprašivanja jer je u planiranom terminu u centru grada najavljen defile predškolske dece.
 
- Ako smo upozoreni da se sklonimo od zaprašivanja, zašto će u isto vreme deca biti na ulicama – pita se naš čitalac.
 
Naša redakcija je odgovor potražila od gradskog većnika za pitanja ekologije Žikice Antanasijevića, koji navodi da nema razloga za zabrinutost.
 
- U prepodnevnim časovima se vrši zaprašivanje protiv krpelja koje je krenulo jutros u sedam časova, što je definisano istim ugovorom sa „Visanom“.
 
Tretiranje se vrši samo pri tlu i to može da se radi i u toku dana jer nije štetno za ljude, a zaprašivanje protiv komaraca će biti izvršeno po planu, posle 18 časova – kaže Antanasijević za OK Radio i dodaje da nadzor vrše gradske inspekcijske službe.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: