DEČJA NEDELJA: Podeljena sreća dva puta je veća

Lokalne vesti - Utorak 06.10.2020 - 11:12

Povodom početka Dečje nedelje, koja se održava pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća”, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković uputio je čestitku svim mališanima sa željom za dobro zdravlje i srećno detinjstvo.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs

- Draga naša deco, želim vam bezbrižnost i osmeh u svakom danu. Želim da budete srećni i da kroz igru rastete i razvijate se. Ovogodišnju manifestaciju obeležićemo nizom aktivnosti vama u čast. Lokalna samouprava uvek će podržati sve manifestacije posvećene deci - rekao je  gradonačelnik.

Prema programu ,,Dečje nedelje”, u utorak,  6. oktobra, od 11 sati, u ŠOSO ,,Vule Antić”  predviđene  su radionice i druženje dece sa posebnim potrebama sa vršnjacima  iz osnovnih škola, kao i onlajn uključenje učenika svih osnovnih škola u razgovor sa osobama sa smetnjama u razvoju, angažovanim u kafeu „Zvuci srca“.

U cilju podizanja svesti o važnosti zaštite životne sredine, u sredu 7. oktobra, osnovci i srednjoškolci će u dvorištima svih osnovnih i srednjih škola zasaditi sadnice ruja i hibiskusa.

U skladu se epidemiološkom situacijom, za četvrtak 8. oktobar, predviđene su virtuelne posete osnovaca Muzej kući Bore Stankovića, Galeriji Narodnog muzeja, Muzej kući Oca Justina Popovića  i Pozorištu „Bora Stanković“.

U petak, 9. oktobra,  na Gradskom stadionu biće organizovano druženje osnovaca sa Kristijanom Stošićem, državnim reprezentativcem u više atletskih disciplina i pobednikom Beogradskog maratona 2018. godine. Sve aktivnosti u okviru Dečje nedelje biće organizovane u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Program je pripremljen u saradnji sa udruženjem ,,Dečje srce” iz Beograda, koje je za program ,,Dečje nedelje”, podržano od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Gaga
15.10.2020. , 23:20
A ne pisete da su neka udruzenja donirala igracke I slatkise za decu sa specijalnim potrebama. Obicni gradjani se udruzili za pomoc deci. Bitan je gradonacelnik koji je uputio "tople" reci. Sramota