Demanti: Moj brat uopšte nije izabran za načelnika

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.12.2013 - 13:43

Direktor filijale RFZO u Vranju Dragooslav Nedeljković reagovao je demantijem na tekst OK Radija obljavljen 27.decembra 2013.godine, pod naslovom "I brat, i supruga, i stručnost" koji potpisuje Aleksandar Aca Stojković.

Nedeljković Nedeljković

U tekstu je, tvrdi Nedeljković, iznete su neistine i grube konstatacije kroz komentar zapošljavanja u ZC Vranje, u kojem se direktno pominje njegovo, kao i članova njegove uže i šire porodice u negativnom kontekstu, a što je bio povod za “vrlo negativne i uvredljive komentare posetioce Vašeg sajta na račun moje supruge i mene”.

- Naime, radi se o tome da je novinar izneo tvrdnju (nije citirao izvore informacija) da je moj rođeni brat Dr Slave Nedeljković, specijalista pedijatrije zaposlen kao lekar u dečjem dispanzeru DZ Vranje, od strane novog rukovodstva ZC Vranje postavljen na mesto načelnika dečjeg dispanzera, što naravno nije istina.
 
Takođe se navodi da je moja supruga diplomirani ekonomista, doskorašnji rukovodilac finansijske službe u JP "Novi Dom" u Vranju, trebala da bude zaposlena u finansijskoj službi ZC Vranje, što takođe nije istina, niti je bilo namera niti razgovora o tome s bilo kim.

Valjda je običaj i profesionalna obaveza, da se prvo provere istinitost navoda, što je u ovom slučaju lako dokazivo, (npr. Rešenje o imenovanju, Anex ugovora o radu i drugo), a ne tzv "neimenovani izvor" ili "iz pouzdanih izvora".

Vaš novinar je mogao da nazove i Dr Slaveta Nedeljkovića, pa da od njega uzme izjavu, a ne da tekst dobije senzaciju, ili da se objavi za poznatog naručioca.

Na ovakav način naneta je šteta mom i ugledu članova moje porodice, te iz tog razloga a shodno odredbama Zakona o informisanju, tražim demanti vesti da je Dr. Slave Nedeljković, postavljen na mesto načelnika dečjeg dispanzera DZ Vranje i javno izvinjenje meni i pomenutim članovima moje uže i šire porodice - kaže se u demantiju Dragoslava Nedeljkovića.
 
U cilju naše dobre profesionalne saradnje u daljem periodu, nadam se daćete postupiti po mom dopisu, kaže na kraju Nedeljković.

Bez dalje provere, a u cilju očuvanja dosadašnjih dobrih odnosa sa RFZO i Nedeljkovićem lično, ovom prilikom se javno izvinjavamo gospodinu Nedeljkoviću i njegovoj porodici zbog neprijatnosti koje su imali zbog našeg pisanja.

OK radio nikada nikoga nije želeo da uvredi, ali je sa drug strane iznošenje istina u javnost  praktično jedina naša obaveza.

Greška, ako je ima, nije na strani OK Radija, nego na strani naših izvora, zvaničnih i nezvaničnih, na šta mi ne možemo da utičemo ni na jedan način.

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: