"Demokrate ostavile haos u Direkciji"

Lokalne vesti - Utorak 21.08.2012 - 10:12

Rat aktuelnih i bivših vlasti oko poslovanja vranjske Direkcije za izgradnju traje nesmanjenom žestinom. Posle napada demokrata, i novi direktor Direkcije Nebojša Nikolić imao je šta da saopšti javnosti o poslovanju tog preduzeća.

Nikolić Nikolić
Koliko je situacija ozbiljna, pokazuje i to što je Gradsko veće formiralo Komisiju koja će podrobno ispitati poslovanje Direcije i "Novog doma". 
 
A kako tvrdi novi direktor Nikolić, on je firmu preuzeo sa oko 150 miliona dinara duga i čak 64 radnika u stalnom radnom odnosu, što je za 12 radnika više nego 2008. godine, kada su kadrovi DS-a preuzeli Direkciju. 
 
- U preduzeću sam zatekao haos. Prethodno rukovodstvo za četiri godine uposlilo je 16 ljudi, najviše oni neadekvatno obrazovani sa nekakvim diplomama privatnih fakulteta - žali se Nikolić.
 
On je odštampao malu brošuru sa rezultatima poslovanja Direkcije u prethodne četiri godine, sa zaista zanimljivim podacima. 
 
Prema ovim navodima, u ranijem periodu Direkcija je mnogo više prihodovala pre 2008. po svim stavkama, od parkinga do naplate potraživanja. 
 
Ističe se poslovanje "pauka", za koje u Direkciji kažu da je prihodovao 420.000 dinara, dok su troškovi održavanja iznosili 378.000 dinara. 
 
Nije se, prema Nikoliću, štedelo ni na reprezentaciji, jer je za četiri godine Direkcija u te svrhe platila čak 3,1 milion dinara. 
 
Posebnu pažnju izazvao je podatak da je Direkcija raznim cvećarama isplatila čak oko 255.000 dinara. 
 

- Uz to, komunalni program za 2012. godinu nije ni započet - kaže Nikolić.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: