Demokrate ulaze u lokalnu vlast u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.01.2014 - 07:52

U nedelju kasno uveče, posle kraćih ali tvrdih pregovora, odbornička grupa Demokratske stranke odlučila je da se pridruži vladajućoj većini u Vranju, saznaje OK Radio.

DS u Vranju DS u Vranju

Koalicioni sporazum između koalicije oko SPS-a (PUPS, SDPS i JS), kojoj se ranije pridružio i LDP, sa jedne strane, i vranjskih demokrata, sa druge, biće potpisan u ponedeljak ujutru u Skupštini grada.

Ono što je za sada izvesno je da će novi predsednik Skupštine grada Vranja biti predsednik GrO DS-a Vranje Slobodan Stamenković.

On je tu funkciju obavljao u periodu d 2008. do  2012. godine, a ponovo se na nju vraća umesto Dejana Tričkovića iz SNS-a, koji je početkom godine podneo ostavku na to mesto.

Prema saznanjima OK Radija, DS, koja ima 12 odborničkih mandata, duplo manje od koalicije oko SPS-a, na ulazak u vlast pristala je čak i pod uslovom da dobije manje vlasti od one koja je pripala naprednjacima, dosadašnjim koalicionim partnerima SPS-a.

SNS je do sada držao četiri mesta u Gradskom veću, mesta predsednika Skupštine i zamenika gradonačelnika, kao i direktorska mesta u više lokalnih preduzeća: Direkciji, Novom domu, Urbanizmu, Pozorištu, Arhivu, Narodnom univerzitetu...

Situacija u lokalnom parllamentu i dalje je nejasna. SPS drži oko 25 mandata, plus još dva koja je dobio ulaskom SNS-a u koaliciju. Sa demokratama, većina u skupštini sada bi bila oko 40 odbornika, od 65 mesta koja parlament ima.

SNS sada ima 15 mesta plus dva koja je dobio prelaskom ljudi iz DSS-a, a sam DSS ima jedno mesto. Na kraju, deset ili devet mesta u vranjskoj skupštini ima i URS.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: