DEMOKRATSKI BLOK U VRANJU OPTU?IO LOKALNU SKUP?TINU DA NAMERNO IZBEGAVA RASPRAVU O OBRA?UNAVANJU I NAPLATI ELEKTRI?NE ENERGIJE

Lokalne vesti - Petak 17.12.2004 - 15:53

Vranjski demokratski blok će preko odbornika opozicije u opštinskoj skupštini tražiti od vranjskog parlamenta da se računi za struju u opštini Vranje nađu na dnevnom redu skupštine opštine Vranje. U demokratskom bloku kažu, da opštinska većina oličena u DSS-u, SRS-u i SPS-u, namerno demonstrira snagu u parlamentu poigravajući se sa strpljenjem građana, jer su odbornici opozicije i na poslednjoj skupštini tražili da se u dnevni red sednice uvrsti rasprava o previsokim računima za struju, što je glatko odbijeno. Aleksandar Stojković iz Nove Srbije, poručio je svim građanima Vranja da se očitavanje energije u opštini Vranje namerno obavlja u dva i tri mesec, bez obzira na činjenicu da je u Beogradu , Nišu i Novom Sadu ta obaveza jednom mesečno. Po njemu, računi za struju su zbog toga i enormno veliki, jer se vrlo lako građani iz nižih zona za plaćanje, prebacuju u više, čime se osim stvarnog utroška, obračunavaju i fiksni delovi za plaćanje i tekuće kamate. -Na snazi je dugogodišnja pljačka vranjske Elektrodistribucije. Poslednje očitavanje brojila u Vranju bilo je 12. oktobra. To je dokaz da će naredno možda biti tek u januaru. Građani nemaju uvid u mesečnu potrošnju, a sigurno će do tada zbog taksi i poreza koji se dodaju lako preći iz zelene u plavu, ili iz plave u crvenu zonu. Ta praksa prisutna je samo u Vranju, i tražimo da se sa time prekine -kazao je Stojković. On je najavio da će odbornici opozicije za svako naredno skupštinsko zasedanje SO Vranje tražiti da ova problematika oko računa za struju uđe u dnevni red skupštine. On je predlažio sledeće: -Doneti zaključak, da se Elektrodistribuciji naloži mesečno očitavanje brojila električne energije, kako bi građani imali uvid u potrošenu struju, kako im ne bi stizali enormni računi. Dolazimo u situaciju da građani, koji se uopšte ne greju na struju i koriste samo osnovne aparate za pokućstvo da ne mogu da plate račun za struju. Jednostavno nemaju odakle da izdvoje toliko novac a za nešto što nisu utrošili - rekao je Stojković. On kao pravnik po struci, nije pozvao građane Vranja na neposlušnost i neplaćanje električne energoje, već je najavio pismeni zahtev, koji će odbornici opozicije uputiti i državnim organima i Elektroprivredi Srbije u kome će naglasiti postojanje problema u našoj opštini, za koje SO Vranje nema sluha. On je stav vladajuće koalicije u opštinskom parlamentu ocenio kao neprihvatljiv, a internu odluku vranjske Elektrodistribucije, da se očitavanje strujomera vrši tek na dva, ili tri meseca, zbog tobože socijalnog aspekta, kao pljačku i onako osiromašenih sugrađana.

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: