Devojčica koja je progutala bakine sedative dobro i stabilno

Lokalne vesti - Utorak 14.11.2023 - 09:59

Četvorogodišnja devojčica iz sela Lepenica, kod Vladičinog Hana, progutala je nekoliko lekova sedativa „Diazepam”, nakon čega je hitno prebačena u Zdravstveni centar u Vranju.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Devojčica je nakon intervencije lekara dobro i stabilno, potvrđeno je iz ove ustanove.

- Dete je dobro i stabilno, zbrinuto je na Dečjem odeljenu ZC Vranje.

Devojčica za sada nema nikakvih komplikacija
- kažu iz ove ustanove.

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu je potvrdilo događaj uz navode da majka i baka devojčice imaju prepisan ovaj lek u okviru terapije, kao i da se pretpostavlja da je devojčica najverovatnije iskoristila trenutak nepažnje odraslih i uzela lekove.

Tužilaštvo je naložilo da se u slučaj uključi Centar za socijalni rad, kako bi se utvrdile okolnosti u kojima dete odrasta i živi.


Devojčica je iz romskog naselja u Lepenici, a nezgode u kojima učestvuju deca, ovde su veoma česte, ali sa srećnim krajem u većini slučajeva.

Kako je romsko naselje smešteno između lokalnog puta i pruge, deca ovde slobodno i sama šetaju, vrlo često bez nadzora odraslih.

Tako se pre nekoliko godina desila nezgoda da voz udari dvoje dece, ali srećom bez većih posledica.


I ovaj slučaj, koji se desio u nedelju u domu Lazarevića, kada je četvorogodišnja devojčica progutala bakine lekove misleći da su bombone, završio se bez posledica.

Komšinica Lazarevića, koja i sama ima decu tog uzrasta, kaže da su u kući primetili da je dete naglo utonulo u san i da je bilo teško probuditi ga.


- Nastala je galama, svi smo istrčali iz kuća i došli u dvorište. Niko nije znao šta se dešava.

Videli su na krevetu lekove za smirenje, pa su shvatili da je verovatno progutalo neku tabletu, zbog koje je utonulo u san.

Neko je pozvao hitnu pomoć, ljudi su brzo došli. Dete je verovatno mislilo da su to bombone.


Koliko sam čula, na tabli su ostala samo dva leka, a da li je dete progutalo sve ili je već neko ranije popio te lekove, ne znam.

Baka je ponela te lekove, da bi pokazala lekarima šta je popilo 
- dodadje komšinica.

U vreme ovog događaja otac devojčice, nije bio kod kuće, jer je otišao u inostranstvo da radi, dodaje košinica.

U ovom naselju u Lepenici, većina stanovnika živi uglavnom od socijalne pomoći, dečijeg dodatka i nadnice koje donesu muškarci.

Iz policije i tužilaštva kažu da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela, kao i daje naloženo da se u slučaj uključi centar za socijalni rad.


S.T.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: