DIREKCIJA: Plate vise u vazduhu

Lokalne vesti - Petak 24.02.2017 - 10:31

Od kako je ugašena Direkcija za izgradnju Vranja, njeni radnici, ni krivi ni dužni, muče muku sa isplatom plata.

Direkcija, postoji ili ne? FOTO OK Radio Direkcija, postoji ili ne? FOTO OK Radio

Naime, odlukom Skupštine grada, od 1. decembra prošle godine, Direkcija je prestala da postoji, a prema dogovoru, planirano je da njeni radnici budu raspoređeni u “Parking servis”, “Vodovod” i Gradsku upravu.

Prema zakonu, njihovo preraspoređivanje je moralo da bude izvršeno nakon raspisanog internog konkursa.

U vreme dok su trajali konkursi i radnici nisu bili zvanično raspoređeni na nova radna mesta, nisu mogli ni da prime zarade za novembar i decembar.

Zvaničan stav Ministarstva finansija je bio da za te radnike može da se isplati zarada u onom trenutku kada budu bili primljeni na interni konkurs,  koji je trajao kraja januara.

Pošto su sve procedure u međuvremenu završene, radnicima Direkcije su isplaćene plate za novembar.

Međutim, sada je neizvesna isplata zarada za vreme u kojem su bili u pravnom vakuumu između likvidacije preduzeća i premeštanja na druga radna mesta.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković kaže za OK Radio da će te plate sigurno biti isplaćene, ali da se traži pravni osnov za isplatu.

- Naš pravni tim traži modus kako će te zarade biti isplaćene i da li uopšte sme to da se isplati, a čekamo i mišljenje Ministarstva finansija.

Jedan od mogućih načina isplate je putem subvencija, a krajnja varijanta bi bila da se to isplati iz likvidacione mase
– objašnjava većnik Stanković.

Ukoliko bi bila prihvaćena ta krajnja varijanta, to bi značilo da će radnici morali da se strpe izvesno vreme dok ne dobiju svoje zarade.

- Dok taj likvidacioni postupak počne, možda bi se mogao naći način da se te pare prebace Direkciji u likvidaciji, pa da im ona to isplati.

Ali videćemo šta će reći ministarstvo i koji je način zakonski moguć
– kaže Ivan Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: