Direktor samovoljno diktira cene užine i prevoza

Lokalne vesti - Utorak 04.02.2014 - 08:37

Vranje – “Samovolja i bahatost Bratislava Hristića, direktora osnovne škola “Predrag Devedžić” u Vranjskoj Banji mora da prestane.

skolski autobus skolski autobus

Naša deca, đaci osnovne škole “Predrag Devedžić” plaćaju najskuplju užinu i prevoz u okruženju.

Za januar mesec, cena užine bila je 830 dinara za samo devet radnih dana, a za ceo mesec 1.050 dinara što se matematički nikako ne uklapa.

Ali, uklapa se u njegovu matematiku. Zato zahtevamo da nadležne inspekcije i organi pročešljaju poslovanje Hristića koji nam na sarkastičan način poručuje da se mnogo ne sekiramo, jer će užina za naredni mesec biti 1.200 dinara, a ako ne pristajemo ne mora da nam deca užinaju”, kažu ogročeni roditelji osnovaca za OK Radio.

Veliki broj njih je odlučio da  se deca ne hrane u školskoj menzi.

- Ako je dnevno užina 60 dinara, a deca dobiju kiflu i jaje iili kiflu i marmeladu ili kiflu i komad salame, što košta jedva 30 dinara, onda je bolje da nose užinu od kuće, barem će zdravije da se hrane.

Ali, nije lepo od strane direktora koji nikako da shvati da menza ne simboliše samo hranu i užinu, već razvija druženje, socijalnu ravnopravnost i solidarnost kod dece- navode roditelji osnovaca.

Ovakav cenovnik, koji je toliko iritirao roditelje, direktor Hristić je objasnio za medije na sledeći način: - Na osnovu jelovnika, pomoćnik direktora pravi trebovanje, a o ceni odlučuje kuhinjski odbor.

Trebovanje se pravi na osnovu broja učenika iz prethodnog meseca. Po mojoj računici, užina je trebalo da bude 1.200 dinara ali je ona bila 1.050 dinara.

Računali na veći broj učenika, međutim bilo je manje učenika prijavljenih za užinu pa je napravljen dug od 56.000 dinara za mesec decembar. Cena od 780 dinara trebalo je  da bude cena za januar, ali ja sam odlučio da bude 830 dinara kako bi se pokrio trošak i izmirio račun od 56.000 dinara- izjavio je Hristić.

Ogorčeni roditelji navode da svi u Banji znaju kako nastaju pomenti “manjkovi”.

“Hristić zloupotrebljava školu i drži partijske sastanke u menzi gde se jede i pije.

Zato obaveštavmo javnost i sve nadležne organe da nam objasne od kada su deca dužna da plaćaju pogrešne procene i računice direktora, koji samovoljno diktira cenu, sa ciljem, kako je rekao pokrića duga od 56.000 dinara.

Muke naše i naše dece se ne završavaju plaćanjem nelogične cene užine nego i plaćanjem školskog prevoza školskim autobusom koji košta 650 dinara od Železničke stanice do škole. Direktor nam je opet na zanimljiv način odgovorio:

“Ako vam je skupo ne moraju da se voze školskim autobusom, ima “Kavim Jedinstvo”, cena karte vam je 60 dinara u jednom pravcu”.

Čiji je školski autobus? Koliko košta gorivo za prevoz, a ima preko 200 dece koja se prevozi školskim autobusom, jer je četiri kilometra udaljena od škole.

Neka pokaže računucu, pa da vidimo gde us pare i zašto povećava cene, baš, sada, na početku drugog polugođa”, završavaju saoptenje ogorčeni roditelji.

Dušan Đorđević
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: