Direktori konačno prebacili "stotku"

Lokalne vesti - Utorak 10.09.2013 - 11:40

Sa mesečnim primanjima od oko 110.000 dinara Goran Đorđević, direktor Direkcije za izgradnju Vranja, ima najveću platu među svim direktorima javnih preduzeća u Vranju.

Ilustracija Ilustracija

- Ne znam tačno kolika mi je plata. Ako je bila 110.000, onda je i sada toliko - kaže direktor  Đorđević.

Njegov prvi pratilac i stranački drug iz SNS-a je direktor Uprave Banje Nebojša Stojanović Jelašnica, koji prima nešto više od 103.000 dinara mesečno.  

Njihov partijski kolega iz SNS-a Saša Sentić, direktor „Novog Doma“, još nije primio ni jednu punu platu, iako je funkciju preuzeo još 17. juna.

- Do sada sam primio samo akontaciju od 23.000 dinara, ali mislim da je plata oko 90.000 dinara - kaže Sentić.

Kolo među socijalističkim direktorima vodi Krsta Janjić, sa  oko 95.000 dinara mesečne plate.

- Plate nismo menjali poslednjih godinu dana, a videćemo šta možemo da uradimo na tom planu. Moja plata, kao zamenika direktora, je oko 77.000 dinara - kaže Srđan Dekić, zamenik direktora u „Vodovodu“.

Na začelju kolone po visini direktorskih plata su RTV Vranje i Predškolska ustanova, koje, začudo, drže socijalisti. Prema rečima direktorke Predškolske Jagode Dorđević, njena plata je oko 70.000 dinara mesečno. Njen partijski drug Zoran Veličković prima i manje, oko 70.000.

- Ali, u to spada i topli obrok, regres i minuli rad. Ne verujem da mi je osnovna plata veća od 54.000 dinara - kaže Veličković.

Od direktora iz ostalih stranaka tu je još samo direktor JP „Skijalište“   Dejan Manić, sa oko 80.000 dinara mesečnih primanja.

- Sada pravimo novi sajt, i tu ćemo staviti sve podatke o zaradama zaposlenih. Nemamo šta da krijemo - kaže Manić.

Ne žive loše rukovodioci, tu zbora nema, posebno ako se ima u vidu da je prosek plata u Vranju za jul ove godine bio skromnih 32.809 dinara, dok je taj prosek za Pčinjski okrug iznosio 34.084 dinara, stotinak evra manje nego u razvijenijem delu Srbije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: