Dogovorena saradnja sa Arhivom Republike Srpske

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.11.2019 - 10:14

Povodom Dana Banja Luke i 101. godišnjice oslobođenja u Prvom svetskom ratu, direktori Arhiva Republike Srpske i Istorijskog arhiva "31. januar" iz Vranja potpisali su Protokol o saradnji.

Potpisivanje protokola o saradnji FOTO: vranje.org.rs Potpisivanje protokola o saradnji FOTO: vranje.org.rs
U ime rukovodstva Grada svečanosti u Banja Luci prisustvovao je  predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, koji je tom prilikom naglasio da potpisivanje protokola ima za cilj intenziviranje saradnje na polju arhivske nauke i struke
 
- Unapređenje međunarodne saradnje u ovoj oblasti jedan je od ključnih elemenata za adekvatnu zaštitu arhivske građe kao kulturnog dobra - dodao je Tričković. 
 
Tim povodom u Banskom dvoru otvorena je izložba  arhivskih dokumenata "Slike iz života pod okupacijom, život i stradanje stanovništva juga Srbije u Velikom ratu", koju je priredio Istorijski arhiv "31. januar" iz Vranja
 
Izložba vranjskog arhiva već je gostovala u Bjeljini, a nakon Banja Luke biće postavljena i u opštini Brod.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: