Dolazi Ditre Italija

Lokalne vesti - Utorak 10.09.2013 - 13:09

Grad Vranje u sredu preneo je bez naknade pravo svojine na gradsko neizgrađeno zemljište kompaniji Ditre Italia, koja je u Srbiji posluje kao Top Sofa, na kome će ova firma graditi svoj pogon za izradu nameštaja.

Potpisivanje ugovora sa Ditrom Potpisivanje ugovora sa Ditrom

Ugovor o prenosu 67.000 kvadrata Italijanima potpisali su  gradonačelnik Vranja Zoran Antić i direktor privrednog društva Top Sofa Roberto Siviero.

U prvoj fazi na površini oko 10.000  kvadrata biće izgrađena fabrika  za proizvodnju tapaciranog kožnog nameštaja, a planirano je zapošljavanje najmanje 411 radnika.

Kompanija Ditre Italia izrazila je nameru da u drugoj fazi uposli  još 200 lica i proširi fabriku na dodatnih 28.000 kvadrata.

- Ditra Italia je prvi činilac Slobodne zone Vranje, a ovim ugovorom pokazujemo da nastavljamo tendenciju dolaska stranih investitora.

Mi smo prepoznatljivi kao sredina u oblasti obućarske, metalne,  hemijske, drvnoprerađivačke i tekstilne industrije.  

Tu bez premca imamo najkvalifikovaniju radnu snagu u Srbiji – kazao je gradonačelnik Antić.   

Direktor  Top Sofe Roberto Siviero objasnio je da je u toku sređivanje papirologije vezane za projekat, a izgradnju Ditrine fabrike u Bunuševcu najavio za narednu godinu.

Do tada će prema njegovim rečima biti napravljena i selekcija radnika koje će uposliti kompanija.

- Ovdašnji radnici su profesionalci, dobro obučeni i kvalifikovani u ovoj industriji. Nije problem sagraditi neku fabriku, bitno je da se na terenu nađe kvalitetna radna snaga – napomenuo je Siviero.

Ditra Italia izvozi na tržišta EU a prema rečima italijanskog investitora za tapacirani kožni nameštaj tog proizvođača zainteresovano je i rusko tržište.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: