DONACIJA Očnom odeljenju vredna 400.000 dinara

Lokalne vesti - Četvrtak 12.04.2018 - 12:50

Predsednik Izvršnog odbora Grawe osiguranja A.D.O Beograd Kristof Cetl sa saradnicima uručio je Očnom odeljenju Opšte bolnice u Vranju donaciju u opremi, vrednu oko 400.000 dinara.

Društvena odgovornost kao obaveza prema zajednici FOTO: D. Ristić/OK Radio Društvena odgovornost kao obaveza prema zajednici FOTO: D. Ristić/OK Radio
Oprema ovog tipa koristi se prilikom operativnih zahvata u oftalmologiji, naročito kod operacija katarakte.
 
Predsednik Izvršnog odbora Grawe osiguranja A.D.O Beograd Kristof Cetl je rekao da je ponosan što su sami zaposleni dali predlog za donaciju vranjskom zdravstvu i izdvojili deo sopstvenog novca.
 
- Moja baba je još davnih dana znala da kaže: „Sine, kad si zdrav, sve ostalo može lako da se reguliše“ i tako smo i mi razumeli da je važno da pomognemo onoliko koliko je to u našoj moći.
 
Naravno da je naš cilj da obezbedimo profit, kao i radna mesta za zaposlene i sigurnost za klijente, ali se za nas, kao članove društvene zajednice, podrazumeva društvena odgovornost.
 
Zbog toga želimo da damo svoj doprinos društvu i deo svog profita vratimo zajednici -  rekao je Cetl, dodajući da je „Grawe osiguranje“ slične akcije izvelo i u Požarevcu, Veterniku i Kruševcu.
 
Direktor ZC Vranje dr Dragan Veličković se zahvalio na humanom gestu i istakao da će on doprineti poboljšanju zdravstvene zaštite 280.000 osiguranika koji se leče u Vranju.
 
- Donacija će pomoći da se radi veći broj operacija na Očnom odeljenju i ja se nadam da će i druge kompanije da takođe pođu putem društvene odgovornosti, a ne samo da gledaju suvi profit, jer to i nas podstiče na drugačije razmišljanje – rekao je dr Veličković.
 
- Ovo je prva donacija Očnom odeljenju Bolnice posle zaista dugog vremenskog perioda i nadam se da ćemo ih uskoro imati još.
 
Naše odeljenje je bilo adekvatno opremljeno pre možda trideset godina – rekao je načelnik odeljenja dr Dragoslav Stanojković zahvaljujući se donatorima.
 
Nakon uručenja donacije, osamdesetak zaposlenih "Grawe osiguranja" A.D.O Beograd iz čitave Srbije su na odeljenju Transfuzije dobrovoljno dali krv, a onda prošetali stazom zdravlja od Vranja do Vranjske Banje.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: