Doručak solidarnosti u Ekonomskoj (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 23.05.2014 - 12:50

Učenici srednje Ekonomske škole „Dimitrije Tucović“ u Vranju organizovali su u petak humanitarnu akciju „Doručak solidarnosti“ za pomoć ugroženom stanovništvu poplavljenih područja u Srbiji.

sa lica mesta sa lica mesta

Sedamnaest srednjoškolaca prve godine smera „kuvar“, pripremilo je doručak, a oni koji žele da kupe hranu doniraju novac koji će biti uplaćen na namenski račun za stanovništvo ugroženo u katastrofalnim poplavama.

Jovana Nedeljković, učenica prve godine smera „kuvar“ kaže da su ovako neobičnu akciju osmislili sa svojim razrednim starešinom kako bi pomogli onima kojima je pomoć u ovom trenutku i najpotrebnija.

- Na stolu se nalazi kutija za dobrovoljne priloge  i hrana koju smo sami pripremili.  

Mi smo još uvek mladi i ne znamo sve da spremamo, ali ono što smo naučili  to smo i naspravili u znak solidarnosti sa stradalim stanovništvom jugozapadne Srbije.

U akciji su nam pomogli i kolege konobari koji su garnirali pripremljenu hranu. Na meniju su pita sa pečurkama, kanapei, sitni zalogaji, piroške, jagode sa čokoladom, mini pice, pita sa sirom – kaže Jovana.  

Andrija Pavlović, profesor kuvarstva objašnjava da su učenici  hranu pripremali u četvrtak uveče od 20 do 23 i u petak ujutru od 7 do 9 časova.

- Moja očekivanja su skromna, ali mislim da i na ovaj način možemo da pomognemo poplavom ugroženim ljudima. Prve donacije stigle su od profesora i samih učenika Ekonomske škole – kaže Pavlović.

Akcija traje dok ne bude sva hrana rasprodata, poručuju organizatori.   

 

Tatjana Stamenković

 

    
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: