Doskorašnjem golgeteru Dinama KORONAVIRUS pokvario transfer

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.02.2020 - 10:02

Nekadašnji napadač Dinama iz Vranja, Željko Dimitrov, bio je na pragu ozvaničenja transfera u klub iz kineske druge lige, što je stopirao koronavirus.

Željko Dimitrov FOTO: SUper liga Srbije/printscreen Željko Dimitrov FOTO: SUper liga Srbije/printscreen
Nekadašnji napadač Dinama iz Vranja, Željko Dimitrov, bio je na pragu ozvaničenja transfera u klub iz kineske druge lige, što je stopirao koronavirus.
 
Momak koji je obeležio prošlu sezonu u Vranju nije imao sreće po okončanju ciklusa 2018-19, u kom je došao do 15 golova u 37 kola i dva meča baraža sa Inđijom
 
Bio je Dimitrov jednom i igrač kola u domaćem šampionatu, ali ga je povreda sprečila da napravi karijerni iskorak prethodnog leta.
 
Po oporavku, dobio je priliku u prethodnom mesecu da se pokaže u klubu Šensi Čananj, koji je rešio da ga angažuje, ali je problem sa koronavirusom stopirao mnogo toga u Kini
 
Podsećanja radi, Nikola Đurđić je nedavno završio svoj unosni kineski transfer iz Hamarbija, Dimitrov nije bio te sreće, a ima vreme do 1. marta, kada traje prelazni rok u Kini.
 
- Agent je odradio veći deo posla, kontaktirali su nas ljudi iz kluba i ponudili uslove koje smo prihvatili, a to je bilo pre 10-12 dana
 
Međutim, bilo je jasno da ubrzo ništa neće moći da se uradi jer je 25. januara Kineska nova godina i oni u toj nedelji ne rade ništa, sve staje i odmaraju
 
Kada je ta pauza prošla, došlo je do ove epidemije i sve je stopirano. Stranci koji su u Kini su poslati kućama, pripreme su pomerene za pomerene za početak marta, sezona za kraj aprila, i sada je sve u magli - kaže za Telegraf Dimitrov.
 
- Ne znamo na čemu smo, imam još nekih opcija, ali teško je jer Kinezi zahtevaju da se strpimo, a sa druge strane, prelazni rokovi se kod nas i u Evropi privode kraju - dodao je on.
 
Šansi je inače klub osnovan u martu 2016. iz fondova osam kompanija, a od amaterske lige brzo je napredovao do druge kineske lige
 
U prošloj sezoni bili su deveti na tabeli, igraju na stadionu kapaciteta 32.000 gledalaca u gradu Si'an u centralnoj Kini.
 
Inače, i sam Si'an nije predaleko od Vuhana, žarišta epidemije, udaljen je oko 650 kilometara.
OK Radio, Telegraf

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: