Dr Stefana Mladenović, dobitnica zlatne medalje za zasluge, na prijemu kod rukovodstva ZC

Lokalne vesti - Četvrtak 18.02.2021 - 13:35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

FOTO: Promo FOTO: Promo

Među dobitncima je i mlada Vranjanka, doktorka Stefana Mladenović, lekarka ZC Vranje i koordinatorka vranjske Kovid ambulante.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić sa svojim saradnicima čestitala je dr Stefani Mladenović na dobijenoj zlatnoj medalji za zasluge:


- Jako smo srećni i zadovoljni, pre svega što je ova zlatna medalja uručena našoj doktorki, došla nakon najvećeg priznanja koje je Zdravstveni centar Vranje dobio 31. januara na Dan grada Vranja na početku ove godine, što potvrđuje da je ova nagrada i zaista bila nagrada za sve zaposlene u našoj zdravstvenoj ustanovi - kaže Antićeva.

Dr Stefana Mladenović je od marta meseca prošle godine zaposlena u crvenoj zoni.

- Bez dana odmora radi u našem kovid sistemu i nisam se uopšte dvoumila koga da delegiram za zlatnu medalju za zasluge koju predsednik Aleksandar Vučić uručuje najzaslužnijim pojedincima u našoj zemlji na dan Državnosti Republike Srbije.

Dr Stefana Mladenović je mlada lekarka, simbol budućnosti i opstanka zdravstva na ovim za nas i celu zemlju posebno osetljivim  geografskim, socijalnim i u svakom drugom pogledu izuzetno važnim prostorima.

Unazad dve godine u Zdravstvenom centru Vranje zaposlili smo oko 80 zdravstvenih radnika, lekara i medicinskih sestara, radimo na njihovom stručnom usavršavanju i upravo ovakve nagrade nam govore da radimo dobro i kvalitetno.

Kovid radi besprekorno od samog osnivanja u Zdravstvenom centru Vranje.

Dobra organizacija, mnogo dobrovoljaca kako zdravstvenih tako i nemedicinskog osoblja pokazali su da možemo da služimo svima kao dobar primer u ovim teškim danima pandemije i neprekidne borbe sa Kovidom 19.


Pored Kovida, rada u zelenoj zoni mi uspevamo da radimo i na rekonstrukciji starog dela Bolnice što nas od propalog Titanika iz nekih ranijih vremena, zajedno sa funkcionalnim Novim hirurškim blokom, poput feniksa izdiže i čini pobednicima u borbi za ljudsko zdravlje i živote, ali i za očuvanje i unapređenje celokupnog zdravstvenog sistema Republike Srbije čiji smo deo
- naglasila je dr Ljiljana Antić ovom prilikom.

Govoreći o utiscima sa dodele Sretenjskih odlikovanja na Dan državnosti u Palati Srbija, dr Stefana Mladenović istakla je da joj je bilo drago što nagradu prima i u ime svog Grada Vranja.

- Ovo je nagrada za rad, trud, za ceo Zdravstveni centar Vranje i moj grad!

Posle deset meseci radnog iskustva dobila sam nagradu i jedino što mogu da kažem je da ću biti bolja i u budućem radu pokazaću da mogu da budem još bolja.


Moja želja  je da se usavršavam u oblasti anesteziologije i reanimacije i sada kada se setim vremena kada sam upisivala medicinu i kada su svi u porodici bili protiv toga, mogu da kažem da se moja upornost i tvrdoglavost isplatila! Medicina je moj izbor i vreme u kome živimo je prava prilika za sve nas mlade lekare da pokažemo šta znamo i šta umemo
- kaže Mladenovićeva.

Dr Stefani Mladenović čestitali su drugi dobitnici nagrada ali su joj najdraže čestitke bile upravo čestitke starijih kolega i kolegenica iz ostalih zdravstvenih ustanova koji su iskoristili priliku da pozdrave svoje kolege u Zdravstvenom centru Vranje.

- Bila je ovo i prilika i dobar povod da predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić zajedno sa ljudima iz svog kabineta naglasi da je Zdravstveni centar Vranje jako važan, da nas pohvali i da istakne da mi u Zdravstvenom centru Vranje "držimo" Pčinjski okrug i Kosovsko Pomoravlje i da Zdravstveni centar Vranje radi neverovatan posao za našu zemlju - dodala je dr Stefana Mladenović sa neskrivenim ponosom.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: