Drugi početak: Vranje pred konkursom za izbor članova LAF-a

Lokalne vesti - Četvrtak 17.10.2019 - 13:37

U četvrtak je održana konstitutivna sednica Komisije za izbor članova tela za primenu mera iz Lokalnog antikorupcijskog plana grada Vranja.

Održana konstitutivna sednica Komisije FOTO: vranje.org.rs Održana konstitutivna sednica Komisije FOTO: vranje.org.rs
Komisiju čine Nenad Antić, zamenik gradonačelnika, Stole Filipović, predstavnik SUBNOR-a i Jelena Stojković, novinar Večernjih novosti, kao i sekretar Jelena Pejković
 
Za predsednika Komisije izabran je Nenad Antić
 
Na sednici je usvojen Poslovnik o radu Komisije i Odluka o uslovima, kriterijumima i postupku sprovođenja javnog konkursa za izbor članova Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF). 
 
Takođe, dogovoreno je i da javni konkurs bude raspisan u petak, 18. oktobra, i biće otvoren 21 dan
 
Rok za prijave počinje da teče od prvog narednog dana od dana objavljivanja na zvaničnoj internet prezentaciji grada Vranja. 
 
Svi zainteresovani građani koji žele da konkurišu mogu preuzeti formular prijave sa sajta Grada ili u pisarnici Gradske uprave na šalteru broj 1.
 
Iako je Vranje pre dve godine bilo gotovo pred samim formiranjem LAF-a, kao jedina lokalna samouprava u Srbiji, usled odustajanja jedne od kandidatkinja, proces je morao da krene iz početka.
 
Nakon Niša, koji je jedini u Srbiji formirao LAF pre nekoliko godina, Vranje je, uz podršku Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) i misije OEBS-a u Srbiji prešlo dobar deo puta do formiranja svog LAF-a.
 
Lokalni antikorupcijski plan, kao bazični dokument o strategiji borbe protiv korupcije na lokalu je donet 2015. godine, a pre dve godine je dopunjen primenom novih modela koje je usvojila Agencija za borbu protiv korupcije.
 
LAF bi trebalo da bude sastavljeno od predstavnika civilnog društva, medija, akademske zajednice i preduzetnika, dok će ciljne grupe biti organi i institucije lokalne samouprave, javna preduzeća, političke stranke, organizacije civilnog društva i mediji.
 
Druge mere u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou predviđaju i izradu planova integriteta lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, kao i Pravilnika o načinu unutrašnjeg uzbunjivanja u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i javnim ustanovama.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: