Država od Geoxa potražuje više od 400 miliona dinara državne pomoći i kamate

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.11.2021 - 14:43

Savet Komisije za kontrolu državne pomoći doneo je rešenje kojim se kompaniji "Technic development", investitoru i proizvođaču obuće "Geoks" u Vranju, nalaže da vrati državnu pomoć jer je dodeljena suprotno odredbama Zakona o kontroli državne pomoći.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
U rešenju, objavljenom na sajtu Komisije, navodi se da su odobrena sredstva za „Izgradnja fabrike za proizvodnju obuće“ u Vranju, dodeljena suprotno odredbama Zakona o kontroli državne pomoći, piše portal JUGpress.
 
Ovim rešenjem se Ministarstvu privrede nalaže da, bez odlaganja, preduzme mere prema kompaniji „Technic development“ sa ciljem vraćanja državne pomoći.
 
Ova kompanija treba da vrati pomoć od 90.687.891 dinara, uvećanu za zakonsku zateznu kamatu, počev od 1. aprila 2016. godine do dana vraćanja iskorišćenog iznosa, navodi se u rešenju.
 
Takođe, treba da vrati i pomoć od 323.356.500 dinara, uvećanu za zakonsku zateznu kamatu, počev od 23. decembra 2016. godine do dana vraćanja iskorišćenog iznosa.
 
Privredno društvo "Technic Development d.o.o." donelo je odluku o pokretanju postupka likvidacije i gašenja početkom avgusta, čime je više od hiljadu radnika u Vranju ostalo bez posla.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: