Državno smrzavanje u "Papagajki"

Lokalne vesti - Sreda 02.10.2013 - 14:23

Stanari zgrade u naselju Ledena stena u Vranju, koja je poznata kao “Papagajka” zbog svoje živopisne fasade, strahuju da će predstojeću zimu provesti bez daljinskog grejanja u svojim stanovima.

zgrada Papagajka zgrada Papagajka

Situacija je postal alarmantna zbog nesporazuma sa Direkcijom za upravljanje oduzetom imovinom.

Prvi problemi stanara koji su kupili stan u toj zgradi nastali su kada je oduzeta imovina Bobana Stojiljkovića zvanog Đura, uhapšenog aprila 2011. godine, jer se dovodi u vezu sa narko klanom Darka Šarića.

Iza tog hapšenja Stoiljkoviću je Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom pri Ministarstvu pravde, pored benzinske stanice „Europetrol“, oduzela i kotlarnicu iz koje se greje zgrada, a stanari koji imaju validne ugovore sa firmom “Europetrol” ostali su bez grejanja.

- U zgradi ima male dece, starih i iznemoglih lica, a na kraju nikome nije u interesu da zimu dočeka bez grejanja.
 

Za desetak dana počinje grejna sezona, a mi i dalje nemamo nikakvu informaciju  o tome da li će nas i ko grejati – kaže predsednica kućnog saveta Sanja Jovanović.

Stanarka Snežana Radivojević koja je sa suprugom kupila stan u ovoj zgradi upravo zbog parnog grejanja ističe da nikada ranije nije bilo problema sa grejanjem, a da su oni počeli od trenutka kada je “Europetrolom” počela da upravlja Direkcija.

- Mi sa vlasnikom “Europetrola” nikada nismo imali problema, uredno smo plaćali i imali najbolje grejanje u gradu, a sada Direkcija problem čini većim nego što jeste.

Ponašaju se osiono i ne znam kako ćemo problem rešiti – kaže Radivojevićeva.
 

U Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom je saopšteno da je problem nestao usled neizmirenih računa stanara.


- Zgrada u ulici Pariskih komuna u Vranju privrednom društvu „Europetrol “ duguje za isporučene energente 1,176 miliona dinara.

Imajući u vidu da je obaveza Direkcije, da upravlja poverenom joj imovinom sa pažnjom dobrog domaćina, biće utuženi svi dužnici koji nisu platili dugovanja prema ovom privrednom društvu za prethodnu grejnu sezonu -

saopšteno je iz Direkcije.

Stanari zgrade kažu da ova konstatacija tačna, ali da su Direkciji ponudili izmirivanje svih zaostalih računa.

– Rekli su nam da platimo sve što dugujemo, a kada smo mi pitali da li ćemo biti mirni tokom zime, odgovorili su da sigurnost sa grejanjem ni rođenoj deci ne mogu da garantuju.

Oko 90 odsto stanara redovno izmiruje račune i tokom leta, a neki su prestali sa plaćanjem kada je Stojiljkoviću oduzeta imovina – kaže jedan od stanara Srđan Tasić.

Oni su zajednički zatražili pomoć države u rešavanju ovog problema i kako tvrde, tužiće Agenciju ukoliko ne dobiju grejanje.

Inače, u Direkciji kažu da su ugovori zaključivani pojedinačno sa vlasnicima stanova i da većina ugovora ističe 1. novembra ove godine.

Aleksandar Aca Stojković
 

DODATNI PROBLEMI

 

Dodatni problem stanara je što ne postoji mogućnost grejanja na struju zbog slabe trafo stanice koja strujom snabdeva zgradu. Takođe, ne postoji ni odžak za grejanje na drva. Postojeći kanal služi samo za odvod pare iz kuhinjskih aspiratora.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: