DS: Banja pretvorena u rialiti šou

Lokalne vesti - Sreda 05.06.2013 - 13:39

Opštinski odbor DS-a u Vranjskoj Banji optužio je tamošnju aktuelnu vlast za vođenje netransparentne politike koja je bez rezultata u praksi.

Čelnici DS-a iz Banje Čelnici DS-a iz Banje

Banjske demokrate tvrde da se za godinu dana kako je formirana nova lokalna vlast ništa značajno nije desilo u Banji što bi moglo da obraduje njene građane, osim novih upošljavanja.

Banjske demokrate pozvale su ljude koji čine lokalnu vlast da se povuku sa funkcija kojima kako tvrde nisu dorasli.

Slobodan Pejić, predsednik OO DS-a u Vranjskoj Banji kaže da je godinu dana dovoljan veliki period za procenu rada lokalne vlasti.

- Nije vlast sinonim za sedenje i ispijanje kafe i zapošljavanje ljudi koji ništa ne rade već je vlast verovatno način da se ljudima u Banji pomogne.

Zamolio bih ljude koji čine vlast u Vranjskoj Banji da se povuku jer oni to ne znaju da rade.

Jedino što se u Banji promenilo njihovim dolaskom je to što je narastao broj radnika u gradskoj opštini, ne znam po kojim osnovama – kaže Pejić.

Lokalna vlast u Banji ne pokazuje volju ni da završi ono što je započela prethodna vlast u kojoj je participirao DS.

Slavica Sotirović, šef odborničke grupe DS-a u SO Vranjska Banja  kaže da u Banji nema novih projekata, otvaranja novih radnih mesta, nema rešavanja životnih i  problema posrnulih preduzeća.

- Ministarstvo za građevinu i infrastrukturu je nedavno raspisalo konkurs za finansiranje infrastrukturnih projekata.

U okviru konkursa 45 lokalnih samouprava je dobilo 245 miliona dinara, od toga ni Banja ni Vranje nisu dobili ništa jer lokalna vlast nije ni znala da konkuriše sa gotovim projektima – objašnjava Sotirovićeva.   

Momčilo Đorđević, član OO stranke kaže da aktuelna lokalna vlast u Banji spekuliše i sa dugovanjima preduzeća „Uprava Banje“ ali i sa parama koje su potrošene za „Dane karanfila“.

Vranjska Banja je dobila video nadzor koji je manje usmeren na čuvanje imovine, a više na to ko se gde kreće što je je još jedan veliki rialiti u činjenju aktuelne vlasti koju u Banji čine SPS, SNS i URS, ocenjuju  banjske demokrate.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: