DS: SPS ćuti, ćutimo i mi

Lokalne vesti - Četvrtak 23.01.2014 - 13:51

Pregovori oko eventualnog ulaska DS-a u lokalnu vlast u Vranju su na nultoj tački, jer od nove godine do danas niko iz vladajuće koalicije nije kontaktirao demokrate kako bi usaglasili predloge i rešenja.

Gradski odbor DS-Stefanovic i Stamenkovic Gradski odbor DS-Stefanovic i Stamenkovic


Predsednik Gradskog odbora DS-a Slobodan Stamenković za OK Radio kaže da je status „pregovora“ isti kao i prošle godine i da je bilo nekih najava da će se koalicija oko SPS-a susresti sa demokratama kako bi razgovarali o ponudi za ulazak u lokalnu vlast, ali da je to ostalo samo na najavama.

– Ništa se još uvek ne dešava u toj priči. Pre nove godine smo se videli sa gradonačelnikom i predsednikom SPS-a u Vranju Zoranom Antićem i od tada sastanke nismo imali.

Najavljivali su susret, ali je to ostalo samo u najavi. Mi smo otvoreni za razgovore i pregovore sa svakom političkom opcijom, ali svakako u ovom slučaju nismo mi ti koji bi trebalo da iniciraju sastanke – kaže Stamenković.

On dodaje da DS od svojih principa i uslova za eventualni ulazak u vlast sa kojima je SPS upoznat neće odustati, te da je sada na potezu vladajuća koalicija koja će da ih prihvati ili odbije.

– Tu smo da planove i predloge zajedno razmotrimo, ali ne na našu inicijativu.

Iz Beograda smo dobili saglasnost i autonomiju u odlučivanju da li ćemo sa socijalistima da pravimo koaliciju.

Na nivou Gradskog odbora nismo razgovarali o tome, tako da o jedinstvu ili nejedinstvu po pitanju stavova vranjskog odbora ne mogu da pričam – istakao je na kraju Stamenković.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: